DEM Parti’nin ‘Ekmek ve Adalet’ buluşmaları başlıyor

DEM Parti, Ekmek ve Adalet Kampanyası'nın 19 Temmuz'da ülke genelinde başlayacağını duyurdu: Emeklilerle, emekçilerle, tarımda yoksullaşan köylülerle, esnaflarla birlikte ortak bir mücadele hattını örgütlemeye kararlıyız.

  • ü
  • 12 Temmuz 2024
  • ü
  • Politika

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Ekmek ve Adalet Buluşmaları Koordinasyon üyeleri Sevtap Akdağ ve İbrahim Akın, partilerinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

İbrahim Akın, dünyanın çoklu krizler ile karşı karşıya olduğunu, Türkiye’de süren bu krizin AKP-MHP nedeniyle daha da derin hissedildiğini söyledi. Yerel seçim sonuçlarına da işaret eden Akın, nüfusun yüzde 74’unun muhalefete oy verdiğini diğer kalanın ise iktidara oy verdiğini aktardı ve şöyle konuştu:

‘YOKSULLARA KARŞI CİDDİ BİR SÜREÇ YAŞANIYOR’

“Bu bir yönetme krizi ortaya çıkardı. Bizzat iktidar kendi meşruiyetini tartışma konusu haline getirdi. Son zamanlarda özellikle yoksullara, emekçilere, ezilenlere, emeklilere her konuda büyük bir yıkım politikasıyla sürdürmeye çalışıyor. Açıkçası yaratılan ekonomik krizin faturasını ödetmeye çalıştıkları yoksullara karşı da ciddi bir süreç yaşanmaya başladı. Biz Türkiye’deki yaşanan bu sorunun yani ekonomik krizinin sebebini yoksullar olmadığını emekliler olmadığını çalışanlar olmadığını tarım da çalışan insanlar olmadığını biliyoruz. Ama onlara fatura edilmeye çalışılan bir zihniyetle karı karşıya olduğumuzu görüyoruz.”

‘ORTAK MÜCADELE HATTINI ÖRGÜTLEMEYE KARARLIYIZ’

Yurttaşların bu faturayı ödemek istemediğini ve itiraz ettiğini dile getiren Akın, bu itirazı desteklediklerini daha da örgütlü hale getirilmesi için çalıştıklarını ifade etti. “Ekmek ve Adalet” kampanyasına da işaret eden Akın, “Emeklilerle, emekçilerle, tarımda yoksullaşan köylülerle beraber aynı zamanda bütün orta kesimdeki tasfiye etmeye çalışan esnaflarla beraber bir mücadele hattını örgütleme kararlılığındayız. Bu hattımızın geliştirilmesi, güçlendirilmesi Türkiye’deki bütün halklarla buluşturulması DEM Parti’nin önümüzdeki dönem en temel görevi olacaktır” diye kaydetti.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

19 TEMMUZ’DA TARIM MİTİNGİYLE BAŞLIYOR

Bunun için 19 Temmuz’da Mardin’de tarım mitingiyle startımız vereceğiz. Bunu dalga dalga Türkiye’nin her tarafına yayacağız. 2024’ü ekmek ve adalet buluşmaları ile Türkiye’nin her yanında il örgütlerimizin belirlediği başlıklarda o yerelin temel sorunlarıyla yan yana gelecek ve çözüm üretecek şekillerde gerçekleştireceğiz. Bu program sene sonuna kadar devam ederken her bir etapta size daha ayrıntılı bilgilendirmesinin sunacağız.

Bugün sadece Temmuz programını sizlerle paylaşmak istiyorum. 19 Temmuz’da Mardin’de buluştuktan sonra 25 Temmuz’da Ağrı’da esnaf ve STÖ’lerle buluşma gerçekleştireceğiz, Sınır kapılarının kapatılmasından kaynaklı olarak kan ağlayan esnafın sorunlarını dinleyeceğiz, çözüm önerilerini birlikte konuşacağız. 28 Temmuz’da büyük bir işçi kenti olan Batman’da çeşitli kesimlerden işçi ve emekçilerle buluşacağız, onların sorunlarını ve çözüm önerilerini konuşacağız. 29 Temmuz’da Hatay’da olacağız. Depremin açığa çıkardığı sorunları hala büyük oranda yaşayan halkla buluşurken rezerv alanı olarak oraya konulan bu hukuksuz uygulamalara karşı buluşmalar gerçekleştireceğiz.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com