DEM Partili Koçyiğit: Erdoğan’ı rahatsız eden muhalefetin ortak tutumudur

DEM Partili Koçyiğit, Can Atalay için Meclis'in olağanüstü toplantısında çıkan kavgayla ilgili Erdoğan’ın sözlerine yanıt verdi: Muhalefet en sağından en soluna Anayasa Mahkemesi kararının uygulanması için ortak bir mücadele yürütüyor. Zaten Tayyip Erdoğan'ı rahatsız eden de bu ortak tutumun kendisidir,

  • ü
  • 26 Ağustos 2024
  • ü
  • Politika

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Can Atalay için TBMM’nin olağanüstü toplantısında çıkan kavgayla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerine yanıt verdi.

‘ANAYASA’DA ERDOĞAN’I BAĞLAMAZ DİYE BİR MADDE YOK’

Koçyiğit, “Bizim bildiğimiz ‘Anayasa’da Tayyip Erdoğan’ı Anayasa bağlamaz’ diye bir madde yok… Muhalefet en sağından en soluna Anayasa Mahkemesi kararının uygulanması için ortak bir mücadele yürütüyor. Zaten Tayyip Erdoğan’ı rahatsız eden de bu ortak tutumun kendisidir, sanırım o yüzden biraz sinirleri bozulmuş” dedi.

AKP’li Amiri Alpay Özalan’ın TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’a saldırmasına ilişkin de görüşlerini açıklayan Koçyiğit, şunları söyledi:


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘ŞİDDET KÜLTÜRÜNE KARŞI BİRLİKTE HAREKET ETMEMİZ GEREKİYOR’

”Bu iktidarın, muhalif olan, öteki olan kendisini rahatsız eden hiçbir düşünceye tahammülünün olmadığının açık ve net göstergesiydi. O gün orada o kürsüye o saldırıyı yapan milletvekiline bugün Cumhurbaşkanı düzeyinde sahip çıkılıyorsa bu şiddetin meşrulaştırılmak istendiğinin ve bundan sonra da bu tarz şiddet saldırılarının arkasında durulacağının resmini gösteriyor. Çok olanların az olanları dövdüğü, linç etmeye çalıştığı bir gerçek karşımıza çıkıyor. Bu şiddet kültürüne karşı dayanışmak ve hep beraber mücadele etmemiz gerekiyor.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com