DEM Parti: AKP-MHP normalleşmesi buraya kadarmış

Bedeli ne olursa olsun kayyım uygulamalarına izin vermeyeceklerini söyleyen DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan, "AKP-MHP'nin 'normalleşme' dediği buraya kadarmış. Yeni normalleşme Hakkari'dir, iktidar kararını vermiştir" dedi.

  • ü
  • 04 Haziran 2024
  • ü
  • Politika

Partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, “Dün yine Türkiye’nin değişmeyen gerçeği olan bir darbeyle güne uyandık. Hakkari Belediyemiz alçakça gasbedildi” dedi.

‘TÜRKİYE’DE İKİLİ HUKUK UYGULANIYOR’

“Artık yeter, bu haksızlığa, bu hukuksuzluğa, bu düşman hukukuna yeter diyoruz” ifadesini kullanan Bakırhan, şunları kaydetti:

“Hakkari seçecek, kayyım atayacaksınız; başka yerlerde başka bir hukuk uygulayacaksınız! Buna da demokrasi diyeceksiniz! Dünyanın dört bir yanında yaşayan insanlar bile Türkiye’de ikili bir hukukun uygulandığını, Kürde başka bir hukuk uygulandığının farkındadır. Bedeli ne olursa olsun biz Hakkari’de kayyım anlayışına asla izin vermeyeceğiz.”

‘YA SUÇİŞLERİ BAKANI OLARAK ANILACAKSINIZ YA DA…’

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya tepki gösteren Bakırhan, “İçişleri Bakanı’nı da uyarıyorum; Bugün MHP’nin, Ergenekon’un kayığına binerek gideceğiniz yer Soylu gibi tarihe suç işleri bakanı olarak geçmenizi sağlayacaktır. Bir karar veriniz. Ya suç işleri bakanı olarak anılacaksınız Soylu gibi, ya da işinizi hukuka göre yapacaksınız” diye konuştu.

‘KIZILCAHAMAM’DAN ÇIKA ÇIKA KAYYUM DARBESİ ÇIKTI’

AKP’nin Kızılcahamam’da düzenlediği toplantıya işaret eden Bakırhan, “Kayyım kararı Kızılcahamam’da alındı. Kızılcahamam’da 3 günlük kampı toplarken ne demişti AKP Genel Merkezi… Yeni anayasayı tartışacaklarmış, normalleşmeyi tartışacaklarmış… 3 gün toplandılar, tartıştılar, çıka çıka kayyım darbesi çıktı. Bunların değişim, normalleşme dediği işte bu karardır” ifadelerini kullandı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘YENİ NORMALLEŞME HAKKARİ’DİR’

Siyasetteki normalleşme tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakırhan, “AKP-MHP’nin normalleşme dedikleri buraya kadarmış! Normalleşme dedikleri Kürt düşmanlığında zirve yapmaktır. Normalleşme iddiaları kayyum zihniyetinin altında ezilmiştir, normalleşmenin Kürtleri kapsamadığı, ezilenleri ve emekçileri kapsamadığı Hakkari kararıyla birlikte açığa çıkmıştır. Yeni normalleşme Hakkari’dir, iktidar kararını vermiştir. Normalleşme ırkçı MHP’yi pusula yaparak çetelerle kol kola suç işlemek olduğunu bu karar ortaya koymuştur” ifadelerini kullandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com