Cumhur İttifakı il ve ilçeleri paylaştı

Yerel seçimlerde Cumhur İttifakı'nın hangi ile ve ilçede kimin adayı ile gidileceği konusunda anlaşmaya vardı. İstanbul’da Silivri, Avcılar, Küçükçekmece ve Beşiktaş MHP’ye bırakıldı.

  • ü
  • 18 Aralık 2023
  • ü
  • Politika

30 büyükşehirden hali hazırda MHP’de olan Manisa’nın yanı sıra Mersin ve Muğla’da üç hilalle seçime gidilecek. Diğer büyükşehirlerde AK Parti aday gösterecek.

İsmail Saymaz’ın Sözcü’de yer alan kulis haberine göre, Cumhur İttifakı’nın iki büyük ortağı AKP ile MHP arasında il ve ilçe bazına paylaşım yapıldı. İstanbul’da Silivri, Avcılar, Küçükçekmece ve Beşiktaş MHP’ye bırakıldı.

Ankara’da, zaten elinde olan Etimesgut, Polatlı ve Gölbaşı’nın yanı sıra Elmadağ ve Kalecik MHP’ye kaldı.

CHP’nin elindeki Kırşehir, Burdur, Bilecik, Artvin, Ardahan, Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Bolu ve Sinop ile DEM Parti’nin kazanabileceği şehirlerde de ortak aday çıkarılacak.

İYİ PARTİ’DEN İSTİFALAR DURMUYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Kemal Sevinç önceki gün, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanı İbrahim Özkan ve beş belediye meclis üyesi dün partilerinden istifa etti. Eski meclis üyesi ve milletvekili adayı Ali Kıdık da istifaya hazırlanıyor.

Ankara cephesinde bir istifa haberi geldi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek’te Yönetim Kurulu üyesi olan, emekli ağır ceza hakimi Osman Kaçmaz, İYİ Parti’nin 81 şehirde aday çıkarma kararından sonra üyelikten istifa etti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com