CHP’li Murat Bakan, koruma talep etti: Yüksek risk altındayım

Gazeteci Levent Gültekin'in iddialarına yanıt veren CHP'li Murat Bakan, "Ben Gölge İçişleri Bakanıyım, bana koruma ordusu tahsis edin" diye bir başvurusunun olmadığını ancak istihbarat kaynaklarından gelen 'yüksek risk altındasınız' uyarısı üzerine İzmir Valiliği'nden sadece 1 koruma talep ettiğini söyledi.

  • ü
  • 19 Ağustos 2024
  • ü
  • Politika

Gazeteci Levent Gültekin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan’ın İçişleri Bakanlığı’na başvuru yaparak, “Ben Gölge İçişleri Bakanı’yım, bana koruma ordusu tahsis edin” talebinde bulunduğunu iddia etmişti. Gültekin, şunları söylemişti:

“CHP’nin gölge İçişleri Bakanı var, Murat Bakan. Ne diyor biliyor musun? ‘Ben gölge İçişleri Bakanı’yım, bana koruma ordusu tahsis edin’ diye. Ve bunu kendisi anlatıyor İzmir’de. Evcilik oynuyor bunların hepsi; genel başkancılık, siyasetçilik.”

BAKAN’DAN GÜLTEKİN’E: ÖYLE BİR ŞEY DEMEDİM

Levent Gültekin’in sözlerine yanıt veren CHP’li Murat Bakan, koruma talebi iddiasını doğruladı, ancak İçişleri Bakanlığı’na gidip, “Ben Gölge İçişleri Bakanıyım, bana koruma ordusu tahsis edin” diye bir başvuruda bulunmadığını belirtti. Bakan, istihbarat kaynaklarından gelen “yüksek risk altındasınız” uyarısı üzerine İzmir Valiliği’nden sadece 1 koruma talep ettiğini söyledi.

‘YANLIŞ VE HAKSIZ BİR YORUM’

Murat Bakan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Yanlış ve haksız bir yorumu düzeltmek gereği hasıl olmuştur. İçişleri Bakanlığına, “Ben Gölge İçişleri Bakanıyım, bana koruma ordusu tahsis edin” diye bir başvurum olmamıştır.

İstihbarat kaynaklarından bize gelen gayri resmi bilgi çerçevesinde, yüksek risk altında olduğum ifade edildiğinden ve konuyu danıştığım emniyet mensuplarının tamamının bu bilgiyi ciddiye almam gerektiği yönündeki uyarıları üzerine, 30 Temmuz 2024 tarihinde İzmir Valiliğine “bir yakın koruma” başvurum olmuş, o başvuru da henüz neticelenmemiştir.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com