CHP’li Konuralp, AKP’lilere seslendi: 28 Şubatçılara benzediniz

CHP'li Okan Konuralp, AKP'lilere seslenerek, "28 Şubat'ta size, sizin büyüklerinize ne yapıldıysa, onlara nasıl davranıldıysa Erdem Gül’e, Cumartesi Anneleri'ne, Barış Akademisyenleri'ne, Gezi davası tutuklularına, Hatay Milletvekili Can Atalay'a, Selahattin Demirtaş'a aynısını yaptınız, yapıyorsunuz"dedi.

  • ü
  • 29 Şubat 2024
  • ü
  • Politika

Okan Konuralp - AK Parti Ankara Milletvekili TBMMde yemin etti. (Depo Photos)

CHP Ankara Milletvekili Okan Konuralp, “gazetecilere yönelik baskı, şiddet, tutuklama ve ceza uygulamalarının araştırılması ile bağımsız olarak mesleklerini sürdürmelerine yönelik çözüm önerilerinin belirlenmesi” için verdiği Meclis araştırması önergesiyle ilgili olarak TBMM Genel Kurulu’nda konuşma yaptı.

CHP’li Adalar Belediye Başkanı ve gazeteci Erdem Gül’e, dün MİT TIR’ları davasında hapis cezası verildiğini hatırlatan Konuralp, “Erdem Gül yaptığı bir haber nedeniyle örgüte bilerek ve isteyerek yardım suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Oysaki Erdem Gül hakkında ‘Aynı haber nedeniyle aynı mahkeme tarafından yayınlanan bu haber sır niteliğini kaybetmiştir, bu nedenle devlet sırrının açıklanması söz konusu değildir’ denilerek beraat kararı verilmişti ve bu beraat kararı Yargıtayca onanarak kesinleşmişti. Hâl böyleyken kesinleşmiş karar yok sayılarak dün devlet sırrı niteliğindeki bilgiyi yayınlama suretiyle örgüte yardım suçu işlendiği gerekçesiyle hüküm tesis edildi. Yani temel davadan ve bu kapsamdaki suçlamalardan beraat etmiş olan Erdem Gül tali davadan cezalandırılmış oldu.” dedi.

‘GÖRÜŞTÜĞÜMÜZ TEKLİF YÜRÜRLÜKTE OLSA 10 YIL CEZA ALACAKTI’

Erdem Gül’ün 28 Şubat sürecinde Milli Görüş geleneğinin yanında gazeteciliğin etik ilkelerinden geri adım atmaksızın durduğunu belirterek, “Erdem, fikir ve ifade özgürlüğünü, düşünce özgürlüğünü, inanç özgürlüğünü, yaşam tarzı özgürlüğünü, siyaset yapma özgürlüğünü her türlü darbeye karşı olduğu için özveriyle savundu.” diye konuştu.

’28 ŞUBATÇILARA BENZEDİNİZ’

Konuralp, konuşmasına şöyle devam etti:

“Aliya İzzetbegoviç’in bir sözü vardır, şiirsel bir sözdür, sıkça kullanırsınız. Aliya ‘Savaşı öldüğünüzde değil, düşmanlarınıza benzediğinizde kaybedersiniz’ der. Bu sözü esinlenerek yineliyorum: Karşıtlarınıza benzediniz. 28 Şubat’ta size, sizin büyüklerinize ne yapıldıysa, onlara nasıl davranıldıysa Erdem Gül’e, Cumartesi Anneleri’ne, Barış Akademisyenleri’ne, Gezi davası tutuklularına, Hatay Milletvekili Can Atalay’a, Selahattin Demirtaş’a aynısını yaptınız, yapıyorsunuz. Sizin için üzülüyorum ama beni sizin anlayacağınıza dair bir umudum yok.”

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com