CHP’li Etimesgut Belediyesi’nden 15 Temmuz kararı: Etkinlik yapılmayacak

Ankara'da oyuncu Erdal Beşikçioğlu yönetimindeki CHP'li Etimesgut Belediyesi, 'tasarruf için' 15 Temmuz'da etkinlik yapmama kararı aldı.

  • ü
  • 10 Temmuz 2024
  • ü
  • Politika

Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) geçen Etimesgut Belediyesi, 15 Temmuz’un yıldönümünde hiçbir etkinliğin yapılmayacağını duyurdu. Karar, Behzat Ç. karakteriyle bilinen belediye başkanı Erdal Beşikçioğlu’nun fotoğrafıyla birlikte paylaşıldı.

Etimesgut Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, AKP hükümetinin ’15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ ilan ettiği günde hiçbir etkinlik yapmama karara aldı.

‘KAYMAKAMLI YAPIYOR’

CHP’liler tarafından belediye meclisine sunulduğu öğrenilen 15 Temmuz önergesi yine CHP’li belediye meclis üyeleri tarafından Valilik ve Kaymakamlığın çeşitli etkinlikler düzenleyeceği belirtilerek reddedildi.

‘HERHANGİ BİR ETKİNLİK YOK’

Red cevabında şu ifadelere yer verildi;

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri” ile ilgili olarak Valilik ve Kaymakamlık tarafından çeşitli etkinlikler düzenleneceğinden Belediyemizce herhangi bir etkinliğin yapılmayacağı Komisyonlarımızın 28/06/2024 tarih ve müşterek 22 sayılı raporu ile uygun görülmüş olup, Raporumuz Yüce Meclisin görüşüne arz olunur.

KABOTAJ BAYRAMI VE SATRANÇ GÜNÜ KUTLANACAK

İktidar yanlısı medya ise belediyenin kararını “15 Temmuz etkinliklerini Valilik ve Kaymakamlığın etkinliklerini bahane ederek reddeden CHP’li Etimesgut Belediyesi, 1 Temmuz Kabotaj ve Denizcilik Bayramı ve 20 Temmuz Dünya Satranç Günü dolayısıyla bile çeşitli etkinlikler düzenlemişti.” ifadeleriyle eleştirdi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com