CHP’li Ali Mahir Başarır’dan 17-25 Aralık çıkışı: Ülkenin çivisinin çıktığı gün, ‘sıfırlama’ doğru

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarına ilişkin "Cumhuriyet tarihinin en acı olayıdır" değerlendirmesini yaptı. Başarır, dönemin başbakanı Erdoğan'ın oğluyla yaptığı görüşme için "Görüşme de doğru, para da doğru, sıfırlama da doğru..." dedi.

  • ü
  • 22 Ağustos 2024
  • ü
  • Politika

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, katıldığı bir televizyon programında 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarına ilişkin görüşlerini açıkladı. Dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ile yaştığı telefon görüşmeler için Başarır, “Cumhuriyet tarihinin en acı olayıdır” değerlendirmesini yaptı.

Halk TV’de Kürşat Oğuz ve Barış Terkoğlu’nun sunduğu Gündem Özel programına konuk olan CHP’li Ali Mahir Başarır, 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmaları için, “Benim içimde çok büyük bir yaradır. Türkiye’nin bazı gerçekleri ortaya çıktı, üzerine gidemedik.” itirafında bulundu.

‘CUMHURİYET TARİHİNİN EN ACI OLAYI’

Program sunucularından Kürşat Oğuz’un, Devlet Bahçeli’nin Ali Koç’u kabulünde verdği “17-25 saati” fotoğrafını ve Bahçeli’nin bu fotoğrafla bir mesaj verip vermediğini sordu. Başarır, bu soruyu şu ifadelerle yanıtladı:

“17-25 Aralık sürecindeki o görüşmeler, Cumhurbaşkanı, dönemin başbakanının oğluyla yaptığı görüşmeler ve ondan sonra bu olayın kapatılması bana göre Türkiye’nin, Cumhuriyet tarihinin en acı olayıdır. Türkiye’de bazı şeylerin çivisinin çıktığının bana göre en önemli delilidir. Öncelikle bunu söyleyeyim, benim için de çok büyük bir yaradır. O gün Meclis’te yine bu konuyu konuştum. Yani her şeyi ‘fetö’ yaptı da Cumhurbaşkanı’nı sabahın köründe Bilal Erdoğan’a ‘fetö’ mü arattı?  Ya da bu paraları ‘fetö’ mü iade ettirdi?

“ÜZERİNE GİDEMEDİK” İTİRAFI

Bunun üzerinde gidemedik. O gün bunlara çok sert tepki veren, midesi bulanan Devlet Bahçeli, bugün midesini yıkatmış ki, savunmasında biz bunu unutmuyoruz diyor. O gün ne unutmuyordun? O gün ülkenin çivisi çıktığını söylüyordun. O gün hesap vermeleri gerektiğini söylüyordun. Buradan bir mesaj mı veriyor? ‘Şimdi ben tekrar hafızamı eskiye dönebilirim. işte tekrar sana bir mesaj verebilirim mi?’ diyor. Bunu bilemiyorum. Ama bence bir anlamı var. Hâlâ o odada olması anlamlı. Ama Cumhurbaşkanı’na nasıl bir mesaj verdiğini bilemiyorum. Çünkü bazen Devlet Bahçeli’nin mesajlarını anlamak için bir şifre çözücü, bir dekoder falan kullanmak gerekiyor. Onu tabii anlayamıyorum.”

‘GÖRÜŞME DE DOĞRU, PARA DA DOĞRU, SIFIRLAMA DA DOĞRU’

Bu fotoğrafın Cumhur İttifakı’nda yeni bir krizin sebebi olabileceğine ilişkin soru üzerine ise CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, sözlerini şöyle sürdürdü:

Yani onu bilemiyorum. Şimdi bun (17-25 Aralık saati) niye koyduğunu anlamadım. Belki unutmuş olabilirim diyeceğim. Unutulacak bir şey değil. Ama unutulmamalı konusunda ben hemfikirim. Mutlaka ki bu unutulmamalı. Büyük bir rezalet. Ülkenin çivisinin çıktığı olay, hangi olay deseniz; yolsuzluk, temiz eller operasyonu, bu ülkedeki kara para, kirli para… ne derseniz deyin. En kirli anı son 22 yılın ne deseniz, o görüşmeler derim. Görüşme de doğru, para da doğru, sıfırlama da doğru… Benim için en ülke adına acı olaydı. Bunun orada niye olduğunu bilemiyorum. Dediğim gibi bir mesaj da verebilir, ters bir mesaj da verebilir. 17-25 Aralık’tan hemen sonra söylediği sözler Devlet Bahçeli’nin hafızalarda, arşivler dimdik duruyor.”

MHP’DEN DOLAYLI TEPKİ

Öte yandan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’ın Halk TV’deki açıklamalarına tepki gösterdi.

Büyükataman, sosyal medya hesabından CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’ı hedef alan sert bir açıklama yaptı. Büyükataman, Başarır’ın Halk TV’de yaptığı açıklamaları eleştirerek, “Türkiye katil bir devlettir diyenleri savunmak için çırpınırken terbiyesizce kendini kaybetmiştir,” dedi.

Büyükataman’ın paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Skandallar partisi CHP’nin Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır yandaş kanal Halk TV’de katıldığı yayında haddini aşmış “Türkiye katil bir devlettir” diyenleri savunmak için çırpınırken terbiyesizce kendini kaybetmiştir.

Kendisini terör örgütünün siyasi uzantısını savunmak için ciddiyetsiz bir tavırla komik duruma düşürmüş, kontrolü kaybetmiş, CHP’nin tek misyonunun terör uzantılarına sahip çıkmak olduğunu bir kez daha göstermiştir.

DEM’lenmekten burnunun ucunu göremeyen Ali Mahir’e ve Genel Başkanına tavsiyemiz teröristleri savunmak için daha fazla saçmalayarak hadlerini aşmamalarıdır.

Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin “ 57 DEM milletvekilinin maaşının ve bu terör yuvasına ödenecek Hazine yardımının derhal kesilerek terörle mücadeleye ve şehit ailelerine aktarılmasıdır.” önerisi aziz milletimizin vicdanının sesidir.

CHP’nin millet vicdanından bu derece kopuk olması bizleri şaşırtmamıştır.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com