CHP’de tüzük kurultayı başladı

CHP tüzük kurultayı Ankara ATO Congresium Kongre Merkezi’nde başladı. Divan başkanlığı görevine seçilen Gökhan Zeybek, "CHP'yi el birliğiyle iktidara taşıyacağız" dedi.

  • ü
  • 06 Eylül 2024
  • ü
  • Politika

CHP’nin parti üyeleri, il başkanları, milletvekilleri, Parti Meclisi üyeleri ve eski genel başkanlarının önerileriyle hazırladığı taslak tüzük metninin değerlendirilmesine ve oylanmasına yönelik Tüzük Kurultayı, ATO Congresium’da başladı.

‘İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı’ ismiyle düzenlenen kurultay salonunda ‘Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’nin Birinci Partisi’, ‘Her derdin var bir çaresi, Cumhuriyet Halk Partisi’ sloganları yer aldı. Salondaki dijital ekranlarda da CHP’nin yerel seçim başarısını anlatan videolar, miting görüntüleri yayınlandı.

Kurultay için ‘Cumhuriyet Halk Partisi demokrasinin kalesi, geleceğin güvencesi’ sözlerinin yer aldığı yeni bir şarkı da hazırlandı. Şarkı delegeler salona yerleşirken dinletildi.

‘CHP’Yİ EL BİRLİĞİYLE İKTİDARA TAŞIYACAĞIZ’

CHP’nin 20. Olağanüstü Kurultayı için Divan Başkanlığı’na CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek seçildi. Zeybek, yaptığı açıklamada, “CHP’yi el birliğiyle iktidara taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ’A YOĞUN İLGİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Mansur Yavaş, salonda en çok ilgi gören isimlerdi. Delegeler sık sık iki isimle fotoğraf çektirdi.

ÖYMEN, KARAYALÇIN, ÇETİN KURULTAYDA

Kurultaya CHP’nin önceki dönem genel başkanları Hikmet Çetin, Altan Öymen ve Murat Karayalçın katılırken, önceki dönem genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurultaya katılmasının beklenmediği ifade edildi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kurultay salonuna önceki dönem genel başkanları Öymen, Karayalçın ve Çetin’le birlikte girdi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com