CHP’de Lütfü Savaş için düğmeye basıldı: ‘Partimizin kulakları halka sağır değil’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sevgi Kılıç, deprem anmalarında protesto edilen Lütfü Savaş’ın adaylığının yeniden değerlendirilebileceğini söyledi.

  • ü
  • 06 Şubat 2024
  • ü
  • Politika

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Sevgi Kılıç, 6 Şubat anmalarında protesto edilen Lütfü Savaş’ın adaylığının yeniden değerlendirilebileceğini söyledi.

6 Şubat depremlerini yıl dönümünde yaşamını yitirenler, depremde en ağır hasarı alan kent olan Hatay’da anıldı. Anmalara katılan Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı CHP’li Lütfü Savaş protesto edildi. Savaş’ın adaylığını istemeyenler, CHP lideri Özgür Özel’e de seslenerek Savaş’ı istemediklerini söyledi.

HALK TEPKİ GÖSTERDİ, SAVAŞ’IN ADAYLIĞI TARTIŞILIYOR

Politikyol’dan Altan Sancar’ın bildirdiğine göre; anma törenlerinde ortaya çıkan görüntüler sonrası CHP Genel Başkan Yardımcısı Sevgi Kılıç’tan Savaş’ın adaylığının yeniden değerlendirilebileceği  yönünde açıklama geldi.

GÖZLER MYK VE PARTİ MECLİSİ İTOPLANTISINDA

Kılıç, Hatay’daki protestoların CHP’ye ve politikalarına değil, belirlenen adaya ilişkin olduğunu söyledi. CHP lideri Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kentte ilgiyle karşılandığını söyleyen Kılıç, bu hafta gerçekleştirilecek MYK ve parti meclisi toplantısını işaret etti.

‘CHP’NİN KULAKLARI HALKA SAĞIR DEĞİL’

Partisi CHP’nin ‘kulaklarının başkaları gibi sağır olmadığını’ söyleyen Kılıç, Savaş’ın adaylığı ve protestolar için şu ifadeleri kullandı: “Deprem felaketini yaşamış, yakınlarını ve sevdiklerini kaybetmiş her bir yurttaşımızın beklentisi, sözleri bizler için her şeyden önemlidir. Ortaya çıkan tablonun partimize ve politikalarına değil, belirlenen adayımıza ilişkin olduğunu biliyoruz. Zira aynı yerde Genel Başkanımız Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun ilgiyle karşılandığını gördük. Ekrem Başkanımızın koordinasyonunda İBB, ilk andan itibaren başta Hatay olmak üzere deprem bölgemizdeki herkesin yardımına koşmuş ve koordine içinde yardımları ulaştırmıştı. Genel başkanımız Özgür Özel’in Hatay için söylediği ‘Benim şahsi meselemdir’ sözünün karşılığı olarak geceli gündüzlü çabasını ilk günden beri biliyoruz. Bugün ortaya çıkan tablo elbette ki MYK toplantımızda ve akabinde parti meclisimizde değerlendirilecektir. CHP’nin kulakları başkaları gibi halka sağır değildir.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com