CHP’de ‘İstanbul sancısı’ erken başladı: İşte İmamoğlu sonrası için öne çıkan 4 isim

CHP'li Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın "Bir buçuk sene sonra İstanbul’u yönetmeye hazır mısınız?” sorusuna “Gayet hazırım” yanıtını vermesiyle başlayan "İmamoğlu sonrası" tartışması büyüyor. İmamoğlu'na yakın Mahir Polat'ın "kariyerist" çıkışı konuşulurken, 4 ismin öne çıktığı belirtiliyor. İşte o isimler...

  • ü
  • 12 Ağustos 2024
  • ü
  • Politika

Ekrem İmamoğlu sonrası için öne çıkan isimler belli oldu.

31 Mart’taki yerel seçimden başta İstanbul olmak üzere birçok ilde büyük başarı elde eden CHP, “Ekrem İmamoğlu sonrası ne olacak?” tartışmasına erken başladı. Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’ın “Gayet hazırım” diyerek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı istediğini belli etmesinin ardından, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) gözde bürokratlarından Mahir Polat’tan “kariyerist” tepkisi gelmişti. Gazeteci İsmail Saymaz, tüm bu tartışmaları aktardığı yazısında CHP’de Ekrem İmamoğlu “sonrası” için İstanbul’da öne çıkan 4 ismi yazdı.

Halk TV’deki yazısında “Gazeteci Oray Eğin’in ‘Bir buçuk sene sonra İstanbul’u yönetmeye hazır mısınız?’ sorusuna ‘Gayet hazırım’ diye karşılık veren Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, bu tartışmaya hiç de hazır olmayan CHP’de silahların çekilmesine yol açtı” diye yazdı.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat’ın, Dedetaş’ı Twitter’da kariyerist olmakla suçladığını kaydeden Saymaz, “Dedetaş’ın yanıtı ve Polat’ın tweeti, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olacağı beklenen Ekrem İmamoğlu’ndan sonra İstanbul’u hangi ilçe belediye başkanının yöneteceğine ilişkin gerilimi görünür hale getirdi” dedi.

DEDETAŞ, AKPOLAT, POLAT, ADIGÜZEL…

Saymaz, yazsını şöyle sürdürdü:

“Biliyor, görüyoruz…

Dedetaş’ı İmamoğlu istiyor ve destekliyor.

Ancak Dedetaş’ın CHP tabanında ve delegesinde etkisi ve gücü yok.

Dedetaş’ın rakibi Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat.

İki dönemdir Beşiktaş’ı yöneten Akpolat, İstanbul’un başkanları arasında parti yapısında ve tabanda en güçlü isim.

CHP İl Başkanı Özgür Çelik ile Kartal, Adalar, Beyoğlu ve Avcılar belediye başkanları Akpolat’a yakın.

Dedetaş’ı eleştiren Mahir Polat, Şişli Belediye Başkanı Emrah Şahan ile hareket ediyor. Şahan, 31 Mart’tan önce İBB İstanbul Planlama Ajansı’nın başındaydı. Şahan’ın adı da İmamoğlu sonrası için geçiyor.

Sonuncusu Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel. Kadıköy ve Tuzla belediye başkanlarının Adıgüzel’e yakın oldukları belirtiliyor. Genel başkan yardımcılığı, MYK üyeliği ve milletvekilliği yapan Adıgüzel de tabanda tanınıyor…”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com