CHP’de Hatay krizi büyüyor: Haluk Levent, teklifi reddetti

Hatay'da Lütfü Savaş'ı aday gösteren ancak depremzedelerin tepkileri sonrası geri adım atmak zorunda kalan CHP, sanatçı Haluk Levent'e teklif götürdü. Teklifi doğrulayan Levent ise "Üyelerime ve bizi destekleyen herkese siyaset dışı kalacağıma dair sözüm var" diyerek reddettiğini açıkladı.

  • ü
  • 12 Şubat 2024
  • ü
  • Politika

Haluk Levent (Fotoğraf: Depo Photos)

CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) bugün yapacağı ve ana gündem maddesinin Hatay olacağı toplantısından önce dikkat çekici bir Haluk Levent detayı gündeme geldi. CHP’nin adaylık teklifi götürdüğü Levent, kabul etmedi.

MYK toplantısında, adaylığı ile ilgili tartışmalar yaşanan ve değiştirilebileceği yönünde sinyaller verilen Lütfü Savaş’a yönelik gerçekleştirilen son anket ele alınacak. Savaş’ın adaylığının geri çekilip çekilmeyeceği tartışılırken gözler CHP’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için göstermesi olası yeni isme çevrildi.

HALUK LEVENT İDDİASI

MYK toplantısı öncesi, CHP yönetiminin Hatay Belediye Başkan adaylığı için Haluk Levent’e teklif götürdüğü iddiası gündeme geldi.

LEVENT, TEKLİFİ DOĞRULADI

Haluk Levent, CHP iddiasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gazeteci İsmail Saymaz’a konuşan Levent, CHP’nin üç gün önce kendisine Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan adaylığı teklifi getirdiğini söyledi.

Levent, “AHBAP başkanıyım. Üyelerime ve bizi destekleyen herkese siyaset dışı kalacağıma dair sözüm var diyerek, kabul etmedim” ifadelerini kullandı.

HATAY KRİZİ

Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Hatay’da yaşanan protestolar üzerine yeniden yapılan anketin sonuçları doğrultusunda adaylığı geri çekilirse Lütfü Savaş’ın yerine belirlenen isim, bugün kamuoyuna ilan edilecek.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) de bugün, eski milli futbolcu Gökhan Zan’ı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklamıştı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com