CHP’de dört büyükşehirin adayı belli oldu

CHP Parti Meclisi'nde Adana’da Zeydan Karalar, Hatay'da Lütfü Savaş, Mersin’de Vahap Seçer ve Aydın’da da Özlem Çerçioğlu yeniden aday gösterilmesine karar verdi. CHP'nin Eskişehir Büyükşehir Belediye başkan adayı ise Ayşe Ünlüce oldu.

  • ü
  • 10 Ocak 2024
  • ü
  • Politika

CHP’de yaklaşık 150 seçim bölgesinde daha belediye başkan adayları açıklandı. Adana’da Zeydan Karalar, Hatay’da Lütfü Savaş, Mersin’de Vahap Seçer ve Aydın’da da Özlem Çerçioğlu yeniden aday gösterildi.

CHP, Adana’da Zeydan Karalar, Mersin’de Vahap Seçer ve Aydın’da Özlem Çeriçioğlu’nu aday gösterdi. CHP’de aday belirleme ve yerel seçim hazırlıkları sürüyor. Parti tüzüğü gereği, 31 Mart 2024’te yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için adaylar, Parti Meclisi (PM) onayı ile belirleniyor.

Bugüne kadar düzenlenen PM toplantılarında, aralarında Ankara ve İstanbul’un da bulunduğu 7 büyükşehir, 12 il, 77 büyükşehir belediyesine bağlı ilçe, 147 ilçe belediyesi, 108 de belde belediye başkan adayı açıklandı. CHP’de yeni PM toplantısı, bugün Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantının ardından yapılan açıklamaya göre, Adana, Hatay, Mersin ve Aydın’da mevcut büyükşehir belediye başkanları Zeydan Karalar, Lütfü Savaş. Vahap Seçer ve Özlem Çerçioğlu yeniden aday gösterildi. CHP’nin Eskişehir Büyükşehir Belediye başkan adayı ise Ayşe Ünlüce oldu.

ÜSKÜDAR’A İBB’DEN ADAY

CHP Üsküdar Belediye Başkan adayı Sinem Dedetaş oldu. Dedetaş, İBB Şehir Hatları AŞ’nin ilk kadın genel müdürü olarak başarılı projelere imza attı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com