Özel: Kaybediyorsak ben kaybediyorum, bedelini ben ödeyeceğim

Meclis'te cumhurbaşkanı için ayağa kalktıklarını ama alkışlamadıklarını söyleyen Özel, "Ne kaybediyoruz? Kaybediyorsak ben kaybediyorum. Bedeli ben ödeyeceğim." dedi.

  • ü
  • 09 Ekim 2024
  • ü
  • Politika

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ayakta karşılama tartışmalara ilişkin, “Anayasa yapmak, koalisyon kurmak için ayağa kalkmadık. Biz Erdoğan’la mücadele için ayaktayız” ifadesini kullandı. Meclis’te cumhurbaşkanı için ayağa kalktıklarını ama alkışlamadıklarını ifade eden Özel, “Ne kaybediyoruz? Kaybediyorsak ben kaybediyorum. Bedeli ben ödeyeceğim.” dedi.

Özel, Fernas Madencilik’ten atılan işçilerin eylem yaptığı Kurtuluş Parkı’nda gerçekleştirdiği ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan’ın TBMM Genel Kurulu’nda ayakta karşılanmasına yönelik anket sonuçları hakkında dikkat çeken Özel, yaptıkları bir çalışmada, Erdoğan’a ayakta durulmasını destekleyenlerin ülke genelinde yüzde 74 oranında olduğunu gösterdiğini belirtti. Özel, AKP ve MHP seçmeninde bu oranın yüzde 90’ın üzerinde, İYİ Parti’de yüzde 80, CHP seçmeninde ise yüzde 62 olduğunu ifade etti. Özel, aynı ankette bu durumun gerekçesi ifade edildiğinde CHP’lilerin desteğinin dinlendikten sonra yüzde 72-73’e çıktığını vurguladı.

‘CHP AYAĞA KALKMADIĞINDA…’

“22 yıl boyunca ülkeye bunları yaşatan kişi olarak değerlendirdiğinizde ben de olsam niye kalkılıyor diye düşünürüm diye”n Özel, neden ayağa kalktıklarını şu şekilde açıkladı:

“Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı makamı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün koltuğu olarak görüldüğü için ve çekilen zulümler, acılar, sıkıntılar, şu madencilerin yaşadıkları iktidar medyasında yeterince tartışılmadığı, anlatılmadığı için ve inanılmaz bir hegemonik, üstten kapsayan bir dille iktidar medyası kendi seçmeninin duygularını yoğun şekilde manipüle ettiği için Cumhuriyet Halk Partisi ayağa kalkmadığında, gittiği bir köy kahvesinde AK Parti seçmeni de dışarı çıkıyor. ‘Ya siz bizi dinlemiyorsunuz ki biz dinlemeyelim. Veya siz bizi ayağa kalkmıyoruz ki biz size ayağa kalkalım’ diye. Ben yıllardır bunu sahada tespit eden bir siyasetçiyim.”

‘KAYBEDİYORSAK BEN KAYBEDİYORUM. BEDELİ BEN ÖDEYECEĞİM’

Meclis’te cumhurbaşkanı için ayağa kalktıklarını ama alkışlamadıklarını ifade eden Özel, “Ne kaybediyoruz? Kaybediyorsak ben kaybediyorum. Bedeli ben ödeyeceğim. Hesabı ben vereceğim. Bundan fırsat, arkadan saldıran birileri olursa, onlar da saldıracak. Ben yaşananların, anket sonuçlarının CHP’ye fevkalade alan açan bir noktada olduğunu görüyorum. Yine de bu mevzulardan dolayı, gönlü kırılmış, üzülmüş kim varsa hakkını helal etsin. Ben Özgür Özel olarak bütün sorumluluğa sahibim.” diye konuştu.

Anayasa yapmak üzere ayağa kalkmadıklarını söyleyen Özel, “Biz Meclis’in açılış günü, Meclis’in açılışını yapmasına anayasal görevi gelen ve son seçimlerde en çok oyu alarak Cumhurbaşkanı seçilen kişi seçmenlerine hürmeten ve makamına hürmeten ayağa kalktık.” diye konuştu.

‘DOKUZ ANKET ORTALAMASINDA ÜÇ PUAN ÖNDEYİZ’

Eylül ayı anket sonuçlarına da değinen Özel,normalleşme eleştirileri CHP seçmeninde değil ama AK Parti, MHP, İYİ Parti seçmeninde partiyle irtifa kaybettirdiğini belirtti ve şöyle konuştu:

“Eylül ayı anketlerinde dün dokuz anket ortalamasında üç puan öndeyiz. Niye altı puan önde olmayalım? Bizim yaptırdığımız ankette daha önce dört buçuk puan öndeyken üç buçuk puan öndeyiz. Üç puan öndeyiz, niye beş buçuk puan almayalım? Biz bu iktidarı değiştirmek isteriz. İktidara yakın şirketlerin birinde sıfır nokta yedi puan gerideyiz. Birinde çok küçük bir farkla öndeyiz. Niye iktidara yakın şirketlerin dahi geçen ay bir buçuk puanla da olsa bizi önde gösteriyor. O yüzden biz kimsenin yaptığını, ettiğini unutmuyoruz. En sert muhalefeti yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com