CHP lideri Özel: Hasta tutuklular raporunu Meclis’e getirelim

CHP lideri Özgür Özel, hasta ve tutuklular raporuna dikkati çekti, "Biz hazırlamıştık. Meclis'e getirelim konuşalım. Bir komisyonun kurulmasını talep edelim. Tüm siyasi partileri hasta tutuklu ve hükümlüler konusunda duyarlılığa davet ediyorum." dedi.

  • ü
  • 24 Nisan 2024
  • ü
  • Politika

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, 28 Şubat hükümlüsü Çetin Doğan’ın getirildiği hastaneden tekrar cezaevine nakledilmesine ilişkin yaptığı açıklamada hasta tutuklulara dikkati çekti. “Çetin Doğan’ı hapishanede tutmak yakışmaz” diyen Özel, “83 yaşındaki Çetin Doğan’ı Silivri Cezaevine naklettiler. Bu zor günlerinde kendisini hapishanede tutmak yakışmaz. Bu da muktedirlik değil, bu güçsüzlüktür. Hasta ve tutuklular raporuna bakın. Biz hazırlamıştık. Meclis’e getirelim konuşalım. Bir komisyonun kurulmasını talep edelim. Tüm siyasi partileri hasta tutuklu ve hükümlüler konusunda duyarlılığa davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

CHP lideri Özel, partisinin haftalık grup toplantısında konuştu. 5 ay önce İYİ Parti’den istifa eden ve bugün CHP’ye katılan Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu’na rozet takan Özel, gençlere de CHP üyesi olma çağrısında bulundu.

AKP’YE TAKSİM ÇAĞRISI YAPTI

Özel, “Anayasa’ya uymak AYM kararlarına, AİHM kararlarına uymakla olur. Örneğin önümüzdeki günlerde 1 Mayıs geliyor.1 Mayıs Taksim’de kutlanması gereken, hak olan işçi bayramıdır ve 1 Mayıs’ta işçiler Taksim’e çıkmak, Taksim’de kutlamak istiyorlar.” diyerek şöyle konuştu:

“Bir zamanlar Taksim 1 Mayıs’a yeniden açıldığında övünenler şimdi yasaklıyorlar, izin vermiyorlar. Taksim’e gitmek isteyenlerin karşısına dikilip kendisi de bir emekçi olan polise kanunsuz, anayasaya aykırı emirler veriyorlar. Taksim’i bir şölen, bir kutlama, bir bayrama yakışan, kanlı 1 Mayısların yasına, matemine yakışan şekilde kutlanmasına izin vermek ve 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanmasını sağlamak bugünkü iktidarın kendi için yapabileceği en doğru iştir. Yasaklarsanız, engellerseniz, gaz sıkarsanız o zaman belki o gün o meydanın işçilere, emekçilere açılmasını bir başka 1 Mayıs’a bırakırsınız ama o 1 Mayıs’ta artık siz olmazsınız. Çünkü bittiniz, tükendiniz demektir.

‘BEN KEFİLİM, ORADA OLACAĞIM, TAKSİM’İ AÇIN’

Şimdi buradan karar alıcılara sesleniyorum. Var mısın? Ben kefilim, orada olacağım. İşçilerle birlikte bir kişinin burnu kanamadan 1 Mayıs’ın kutlanmasına ve o meydanın boşalmasına kefaleti ben koyuyorum. Taksim’i 1 Mayıs’a açın, 31 Mart’ın mesajını aldığınızı anlatın. Açın, özgüvenli olduğunuzu gösterin.

Ben 31 Mart’ın birinci partisinin genel başkanı olarak, son genel seçimlerin birinci partisinin genel başkanına diyorum ki; elimizi uzatıyoruz, elimiz emekçinin elidir. Elimiz barışın elidir, elimiz özgüvenin elidir. 1 Mayıs’ta Taksim’in kazanılması, bu ülkenin yeni iklimine hizmet edecektir. Emekçilerin elini havada bırakmayınız.”

‘100 BİN ÖĞRETMEN ATAMA BEKLİYOR’

1 milyondan fazla atanmayan öğretmen olduğunu kaydeden Özel, “2002’de 68 bin öğretmen varsa bugün Erdoğan’ın atamadığı 1 milyon öğretmen vardır. Sayın Erdoğan bir miktar atama yapacağız dedi. Bu rakam 23 bin 900’dür. Maalesef gençleri çok üzdü. 100 bin öğretmen atamasının yapılması gerekiyor.” dedi.

HATAY İÇİN ANT İÇTİ

Deprem sonrası Hatay’ın ihmal edildiğini belirten CHP lideri Özel, “Hatay çok yüreğimizi yaktı. 6 Şubat’ta yüreğimizi yakan yangın sönmez. Yerel seçimlerde Hatay’da millet iradesi gasp edildi. Bir tek torba açılmadı. Biz Hatay’a sahip çıkacağız. Hatay’ı yüzde 60 ile almayı buradan ant içiyorum. Hatay’da 7 ilçede rezerv alan krizi yaşanmakta. Zemin sağlamsa oraların rantla çevrilmesine izin vermeyeceğiz. Hatay’ın hakkını yedirmem.” diyerek şunları söyledi:

“Hatay’da bir seçim yapıldı. Büyük hukuksuzlukla ilçede, ilde ve YSK’da Hatay’ın iradesi gasp edildi. 3900 ölüye oy kullandırttılar, tarih önünde kendilerini çok zor bir duruma soktular. Biz Hatay’a sahip çıkacağız, Hatay’ı asla yalnız bırakmayacağız. Önümüzdeki haftalarda Hatay’da belediyeyi ve iktidarı nasıl takip edeceğimizi, nasıl yapıcı, net, sert bir muhalefet yapacağımızı, nasıl Hatay’da bundan sonra gelecek seçimi de Hatay’ı yüzde 60’la almaya ant içiyorum söz veriyorum.”

‘KOCAGÖZ’Ü ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTURUN’

Özel sözlerini şöyle tamamladı:

“Antalya Kepez’deki teleferik kazasında maalesef bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Başkanımız (Mesut Kocagöz) kendisinden sonra 3 kez denetlenmiş kazadan sorumlu. Şimdi yeni bir video çıktı. Görevli sistemi açmaması gerekirken manuel çalıştırıyor ve kaza oluyor. Sistemi manuel kapatıyor. Yeni bir itiraz yapacağız.

Çorlu Tren Katliamı davası yarın. Yarın annelerin haykırışlarına eşlik etmek için yürüyeceğim. Çorlu annelerini yalnız bırakmayın.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com