CHP: Kılıçdaroğlu’na dava açmak acizliktir

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, MHP'nin şikayetiyle Kemal Kılıçdaroğlu'na dava açılarak hapis ve siyasi yasak istenmesine ilişkin konuştu: Türk siyasetine dürüstlüğüyle, namusuyla, ahlakıyla damga vurmuş bir siyasetçiye siyaset yasağı getirmeye çalışmak en hafif tabiriyle acizliktir.

  • ü
  • 02 Eylül 2024
  • ü
  • Politika

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, MHP Genel Başkan Yardımcıları Feti Yıldız, İzzet Ulvi Yönter ve İsmail Faruk Aksu’nun şikayetiyle CHP’nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na dava açılmasına tepki gösterdi.

Yücel, “AKP’de ve küçük ortağı MHP’de korku dağları aştı… Açıkça söyleyelim ne yapacaklarını şaşırdılar… Önceki Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 3.5 yıla kadar hapis istemi ile bir dava açılıyor. Aynı zamanda siyasi yasak da getirilmesi talep ediliyor” ifadelerini kullandı.

‘ELBETTEKİ SİYASİ BİR DAVADIR’

“MHP’nin ve MHP’li yöneticilerin şikâyeti üzerine açılan bu dava elbette ki siyasi bir davadır” diyen Yücel, şunları söyledi:

“Önceki Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun tamamen yasama sorumsuzluğu kapsamında olan konuşmaları nedeniyle bir dava açılması, üstüne bir de siyaset yapma hakkının engellenmesinin istenmesi bu ülke için çok büyük bir utançtır. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in de çok net bir şekilde ifade ettiği gibi; Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel başkanları Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ten bu yana bedel ödemiş, tehditlerle yılmamış ve doğru bildikleri yoldan bir milim sapmamıştır.

‘KORKUTACAĞINI SANANLAR YANILIYOR’

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, PKK’nın kurşunlarının hedefi olmuş, şehit cenazesinde linç girişimine uğramış ama asla geri adım atmamıştır. Bugün şikâyetle, dava ile Kemal Kılıçdaroğlu’nu yada Cumhuriyet Halk Partisini korkutacağını sananlar büyük bir yanılgı içindedir. Şunu hiç kimse unutmasın Kemal Kılıçdaroğlu’nun kalkanı; üyesinden genel başkanına kadar Cumhuriyet Halk Partisi’dir.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘EN HAFİF TABİRİYLE ACİZLİKTİR’

Şikayetçi olanlara gelince… Kendilerine milliyetçi deyip, Sinan Ateş’in cenazesini ortada bırakacak kadar korkak, acılı ailesine baş sağlığı bile dilemeyecek kadar insanlığını yitirmiş kişilerin ilkeli siyaseti, dürüst siyaseti ve siyasetçiyi anlamalarını elbette beklemiyoruz. Türk siyasetine dürüstlüğüyle, namusuyla, ahlakıyla damga vurmuş bir siyasetçiye siyaset yasağı getirmeye çalışmak en hafif tabiriyle acizliktir.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com