CHP Kadın Kolları Başkanlığı’na Özgür Özel’in desteklediği Asu Kaya seçildi

CHP'nin 15'inci Olağan Kadın Kolları Kurultayında 662 delegeden 487'in oyunu alan Asu Kaya, başkan seçildi. Aylin Nazlıaka ise 139 oy aldı.

  • ü
  • 05 Ağustos 2024
  • ü
  • Politika

Asu Kaya, CHP Kadın Kolları Başkanı seçildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 15’inci Olağan Kadın Kolları Kurultayı, “Eşitlik ve Adalet” temasıyla Ankara ATO Congresium’da yapıldı. 662 delegenin oy kullandığı seçimde Asu Kaya 487 oyla başkan seçildi.  Aylin Nazlıaka ise 139 oy aldı.

Kurultay sırasında eğitimci Birsen Bayar, Anadolu Kadın Hareketi Derneği Başkanı Birsen Temir Saraç ve CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Merve Kır, Aylin Nazlıaka lehine adaylıktan çekilmişti.

ASU KAYA KİMDİR?

Asu Kaya 03.Aralık.1976’da Osmaniye dünyaya geldi.. İlkokulu Osmaniye Atatürk İlkokulu, Ortaokul ve Liseyi Bahçeli Kolejinde okudu. 1993-1995 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümünde, 1995-2001 yılları arasında Çukurova Tıp Fakültesinde okudu. 2001 yılında Osmaniye’de Verem Dispanserinde hekim olarak göreve başladı. 2008 yılında Düziçi ilçesi Ellek Beldesine aile hekimi olarak çalıştı. Aynı yıl Eyüp Sultan Mahallesi Karaboyunlu Aile Sağlığı Merkezinde aile hekimi olarak başladı, milletvekilliği seçimleri için istifa tarihi olan Mart 2023’e kadar çalıştı.

2016-2020 yılları arasında iki dönem Osmaniye Tabip Odası Başkanlığı yaptı. 2020-2022 yılları arasında Türk Tabipleri Birliği Merkez Konsey Delegeliğinde bulundu. 2022 yılındaki Osmaniye Tabip Odası seçimlerinde üçüncü kez başkan seçildi.

Atatürk Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, TEMA Vakfı üyelikleri bulunmaktadır; Tabip Odası Başkanlığı döneminde CHP’nin kadına yönelik şiddet ile mücadele amacıyla hazırladığı ‘’Yaşam Hak’’ projesi için Tabip Odası Başkanlığı ile CHP Kadın Kolları arasında protokol imzaladı.

Evli ve iki çocuk annesi olan Asu Kaya, iyi derecede İngilizce, orta derecede Almanca biliyor..

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com