Burcu Köksal’ın ırkçı açıklamalarına tepki: Adaylıktan hemen çekilsin

Burcu Köksal'ın ırkçı açıklaması CHP lideri Özgür Özel'in düzeltmesine rağmen sürdürmesine yönelik tepkiler artıyor.Açıklamanın etkilerini ülke genelini etkileyecek nitelikte olduğu belirtilerek, hemen Burcu Köksal'ın adaylığının çekilmesi istendi.

  • ü
  • 07 Mart 2024
  • ü
  • Politika

“Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi’nin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak” diyen CHP adayı Burcu Köksal, CHP lideri Özgür Özel’in “dil sürçmesi” açıklamasını yalanmasına yönelik tepkiler artıyor. Çok sayıda siyasi gözlem ve siyaset Burcu Köksal’ın hemen görevden alınmasını istedi. Köksal’ın açıklamasının ülke genelini etkileyecek bir nitelikti olduğuna işaret edildi.

Eski Anavatan Partisi Genel Başkanı Nesrin Nas, “Özgür Özel, Burcu Köksal’ı hemen adaylıktan çekmeli. Köksal’ı adaylıkta tutmaya devam ederseniz, Türkiye’de başta İstanbul olmak üzere çok yeri kaybedersiniz. Kaldı ki, Afyon’da CHP’nin iddiası yok gibi”dedi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Gazeteci İsmail Küçükkaya ise Halk TV’deki ‘Yeni Bir Sabah’ programında, Burcu Köksal’ın yaptığının sabotaj ihtimalinden sözederek, “Genel Başkanın uyarısına rağmen bunu söylemesi çok düşündürücü. İstanbul seçimlerini bile etkileyecek bir konu. Ben Özgür Özel’in yerinde olsam bu sabah görevden alırdım. Afyon’da seçimi kaybetsin CHP ne olur?” ifade etti.

Çok sayıda CHP’li sosyal medya kullanıcı Burcu Köksal’ın açıklamasının faşizm dili olduğunu ve kabul edilemeyeceği vurgulandı.

NE OLMUŞTU?

(CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in katıldığı Afyonkarahisar Seçim Koordinasyon Merkezi açılışı öncesinde yaptığı bir konuşma sonrasında gündeme geldi. Köksal, seçilmesi halinde Afyonkarahisar Belediyesi’nin kapılarını DEM Parti hariç her siyasi partiye açacağını ifade etti.

Özgür Özel, Burcu Köksal’ın açıklamalarının sürcü lisan olduğunu belirterek, belediye kapılarının herkese açık olacağını söyledi. Köksal, ikinci bir açıklama yaparak,  “Ben belediye başkanı seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi’ni DEM Partililerle yönetmeyeceğim. Ben bir dil sürçmesi sonucu değil verdiğim söz üzerine konuştum. Ben ilk günden beri bu sözü verdim. Bu sözümün de arkasındayım.” dedi.

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTI

Burcu Köksal Özgür Özel’in uyarısına rağmen sosyal medya platformu X’te şu paylaşımı yaptı:

“Ben Suriyeliler amasız fakatsız lakinsiz Afyonkarahisar’dan göndereceğim diyorum, Akp mevcut işçileri çıkaracak pkk’lıları işe alacak diyorlar, ben emeklilere 4 ay doğalgaz ve Afjet konusunda destek vereceğim diyorum, belediyeyi DEM’lilerle yönetecek diyorlar, rantsal dönüşüm değil garip gurabaya bedelsiz ev yapacağım diyorum, gizli kapılar ardında demlilerle görüşüyor diyorlar. Açık ve net Afyonkarahisarı demlilerle ve hüdaparlılarla yönetmeyeceğim… Net….”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com