Bahçeli’nin elini tuttuğu Hüda-Par’a cesaret geldi: Kemalizm sapıklık, ilk dört madde değişsin

Devlet Bahçeli'nin Hüda-Par lideri ile el ele tutuşumasının ardından Hüda-Par'ın genel başkan vekili Anayasa'nın ilk dört maddesinin değişmesini istedi.

  • ü
  • 31 Ağustos 2024
  • ü
  • Politika

Hüda-Par Genel Başkan Vekili ve Teşkilat Başkanı Halef Yılmaz’ın resmi X hesabından “İlk dört maddenin değiştirilmesi söz konusu değil” diyen TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u eleştirdi. Yılmaz, Cumhuriyet’i ve Mustafa Kemal Atatürk’ü böyle hedef aldığı paylaşımında, “Mesele, ilk 4 maddeden çok daha önemli ve büyüktür. Mesele şekilsel değişikliklerden ibaret bir düzenleme yapmak olmamalıdır. Mesele; bu millete dayatma ile hile ile çökmüş olan batıl bir ideolojinin ve kişilerin ilahlaştırılması yanlışının sonlandırılarak bir asırdır milleti batıya gönüllü kul köle yapmaya çalışan ve batının teknik ve ilerlemesini değil, sapıklık ve batıl kültürünü taklid eden Kemalizm zihniyetinden Anayasa’nın arındırılmasıdır.” ifadelerini kullandı.

Yılmaz, “Mesele, ilk 4 maddeden çok daha önemli ve büyüktür. Yeni bir Anayasa’dan bahsedilecekse eskisinin omurgası üzerine yapılacak yamalar, bunu yeni bir anayasa yapmayacaktır. Sadece darbeciler tarafından hazırlanmış eski Anayasa üzerinde bazı değişiklikler yapılmış olacaktır.” dedi.

EL ELE TUTUŞAN DEVLET BAHÇELİ Mİ CESARET VERDİ?

Hüda-Par yöneticisi Halef Yılmaz’ın açıklamasının, Malazgirt Zaferi’nin 953. yıl dönümü töreninde Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin el ele tutuşmasının ardından gelmesi dikkati çekti.

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com