Bahçeli’den ürküten talimat: ‘Fiyat anarşistleri de FETÖ’cüdür, dükkanları ve evleri kapatılmalı’

MHP lideri Devlet Bahçeli, ülkede yaşanan enflasyondan da Gülen cemaati mensuplarını sorumlu tuttu. Bahçeli, "FETÖ ile mücadelede 8 ana başlıkla TSK ve yargı başta olmak üzere her yere sızdığını ifade etmiştim. 9’uncuyu ilave ediyorum; fiyat anarşistleri de FETÖ’cüdür. Dükkanları ve evleri kapatılmadır" dedi.

  • ü
  • 20 Şubat 2024
  • ü
  • Politika

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yazar Abdurrahman Dilipak’ın “Hükümetin 15 Temmuz’u 4 ay önceden biliyordu” sözlerini eleştirerek, “Bu şahıs, iddialarının isbatını yapmazsa şerefli bir Türk savcısının huzurunda yazdıklarını teşvik etmese, dünyanın en namert insandır” dedi.

Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, 414 yargı mensubuna göreve dönüşleri yönünde karar veren Danıştay’ı hedef alarak, şunları söyledi:

“15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsü sonrası örgütle ilişkisi belirlenen 4 bine yakın hakim ve savcı ihraç edilmiştir. Danıştay 5. Daire’nin 387 hakim ve savcıya iade eden kararı çok sakıncalıdır, hukuki temeli yoktur. Bu kararı alırken Danıştay üyeleri maklube mi yiyorlardı? Haşhaşilerin vaazlarını mı dinliyorlar? Danıştay adalet ve hukuka göre karar vermemiştir. HSK devreye girmiş, yeni inceleme başlatmış ve Danıştay Genel Kurulu’nda itirazlar yapılmıştır.”

‘FİYAT ANARŞİTLERİ FE FETÖ’CÜDÜR’

Bahçeli, Gülen cemaati mensuplarıyla ilgil şok eden bir talimat da vermekten kaçınmadı. Bahçeli, “FETÖ ile mücadelede 8 ana başlıkla TSK ve yargı başta olmak üzere her yere sızdığını ifade etmiştim. 9’uncuyu ilave ediyorum; Fiyat anarşistleri de FETÖ’cüdür. Dükkanları ve evleri kapatılmadır” ifadelerini kullandı.

Bahçeli, hükümetin 15 Temmuz’dan 4 ay önceden haberinin olduğunu açıklayan gazeteci Abdurrahman Dilipak’ı da hedef aldı. Bahçeli, Dilipak’ın hemen savcı karşısınına çıkarılması gerektiğini belirterek, “Sosyal medyadan bir yazar müsveddesi, 15 Temmuz ile ilgili demiş ki, “Hükümet 4 ay önceden darbe olacağını biliyordu” halk ne olduğunu bilmeden darbeye karşı meydanlara çıktı. Sonuçta olan bu8 ülkeye oldu. Bu şahıs, iddialarının isbatını yapmazsa şerefli bir Türk savcısının huzurunda yazdıklarını teşvik etmese, dünyanın en namert insandır” şekline konuştu.

MURAT KURUM’U SAVUNDU

Erzincan, İliç’te meydana gelen maden faciasında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği bakanı olan ve Anagold firmasına Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu raporu veren AKP’nin İstanbul adayı Murat Kurum’a yönelik eleştireler gelmeye devam ederken Kurum’a yönelik eleştirlere yanıt veren Devlet Bahçeli, “Murat Kurum, ne hikmetse hedef tahtası haline getirilmiştir. İliç’i konuşuyorken konunun sayın Kurum’un bakanlık dönemine ilişkin haksız eleştiriler sinsi bir propagandaya işaret etmiştir” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com