Bahçeli ‘Tercih kendisinin’ dedi, Sancaklı MHP’den istifa ettirildi

MHP'li Saffet Sancaklı'nın yerel seçime dönük yorumuna Bahçeli, "Kendisi bilir" yanıtı verdi.

  • ü
  • 09 Aralık 2023
  • ü
  • Politika

Mart 2024’te gerçekleşmesi planlanan yere seçimlere 4 aydan az bir süre kalmasına karşılık ‘ittifak’ tartışmaları da gündeme gelmeye devam ediyor. MHP lideri Bahçeli, Saffet Sancaklı’nın AKP ile ittifak açıklamasına değinerek ‘ihraç’ göndermesinde bulundu.

BAHÇELİ’DEN SANCAKLI’NIN AÇIKLAMALARINA YANIT

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı’nın yerel seçime dönük “Bu dönem MHP’ye en azından bir belediye vermezlerse, beni seçim sürecinde ve seçim çalışmalarında Kocaeli’de göremezler. Cumhur ittifakı Kocaeli’de en az 4-5 belediyeyi kaybeder” açıklamasına dair basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

‘TERCİH KENDİSİNİN’

Sancaklı’nın açıklamalarına dair görüşleri sorulan Bahçeli, geçmiş dönemi hatırlatarak “Futbol hayatında 3 büyük kulüpte oynama geleneğini siyasette de mi sürdürmek istiyor? Tercih kendisinindir” dedi.

SANCAKLI’NIN İSTİFASI İSTENDİ

Bahçeli’nin Sancaklı’ya tepkisinin ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ise Sancaklı’nın istifasının istendiğini açıkladı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yalçın, “Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı’nın Milliyetçi Hareket Partisi’nden istifası istenmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadelerini kullandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com