Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e ‘yerel halk’ fırçası: “Müfsit zihniyet, skandal…”

MHP lideri Bahçeli, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ABD'deki IMF toplantısında kullandığı "yerel halk" ifadesine sert tepki gösterdi. Şimşek için "Müfsit zihniyet" ifadesini kullandı.

  • ü
  • 22 Nisan 2024
  • ü
  • Politika

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yayımladığı 23 Nisan mesajında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ABD’deki IMF toplantısında kullandığı “Yerel halk” ifadesine sert tepki gösterdi. Bahçeli ayrıca, DEM Parti’ye kapatma davasının açılarak milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istedi.

Bahçeli mesajında, “Türk milletini ‘yerel halk’ diyerek değersizleştirmeye hizmet eden müfsit zihniyetin son günlerde maruz kaldığımız skandalların asal sorumlusu olduğunu hiç kimse inkar edemeyecektir” ifadelerini kullandı.

‘LOCALS’ KELİMESİYLE İLGİLİ BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Öte yandan, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Bakan Şimşek’in ABD’deki sözlerine ilişkin iddialara yanıt verdi. Açıklamada şöyle denildi:

“(Locals ibaresi) Konunun uzmanları da terminolojide rutin olarak kullanılan bu kelimenin ‘yerel yatırımcıları’ ifade ettiğini defalarca belirtmiştir. Ekonomi ve finans çevreleri tarafından sıklıkla kullanılan ve kabul görmüş bu ifade üzerinden Bakanımız Mehmet Şimşek’e atfedilen tuhaf ve akıl dışı söylemler kabul edilemez

Ekonomi ve finans çevreleri tarafından sıklıkla kullanılan ve kabul görmüş bu ifade (locals) üzerinden Bakanımız Mehmet Şimşek’e atfedilen tuhaf ve akıl dışı söylemler kabul edilemez.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘KASITLI VE BİLİNÇLİ…’

Konuşmanın ilgili bölümünde Sayın Bakanımız dezenflasyonu desteklemek için programın güçlendirileceği, yapısal reformlara hız verileceği, uluslararası yatırımcıların Türk varlıklarına güçlü ilgisinin bulunduğu ve yerel yatırımcıların enflasyonun düşeceğine ikna edilmesi gerektiğini ifade etmiştir. Konunun uzmanları da terminolojide rutin olarak kullanılan bu kelimenin ‘yerel yatırımcıları’ ifade ettiğini defalarca belirtmiştir. Dolayısıyla, ekonomi ve finans çevreleri tarafından sıklıkla kullanılan ve kabul görmüş bu ifade üzerinden Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek’e atfedilen tuhaf ve akıl dışı söylemler kabul edilemez. Kasıtlı ve bilinçli bu ithamları da şiddetle kınıyoruz.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com