Bahçeli’den Erdoğan’a zam emrivakisi: Emeklilerimize iyileştirmeler cömertçe yapılacak

Erdoğan ile emekli zammı konusunda ayrı düşünen Bahçeli, "Emeklilerimizin çağrıları haksız değildir, gerekli iyileştirmeler cömertçe yapılacaktır" dedi.

  • ü
  • 29 Şubat 2024
  • ü
  • Politika

Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bütçede böyle bir para yok” diyerek emekliye seyyanen zammın önünü kapatmasının ardından Bahçeli ters yönde bir açıklama yaptı. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli,  “Hayat pahalılığı kaderimiz değildir, bitecektir. Emeklilerimize gerekli iyileştirmeler cömertçe yapılacaktır” dedi.

BAHÇELİ DE ‘BİRİLERİ’ GİBİ KONUŞTU

Erdoğan, dünkü konuşmasında “Şimdi birileri çıkıyor emekli maaşlarına 7 bin lira, 10 bin lira seyyanen ekleyelim diyerek kendi akıllarınca emeklilerimizi tahrik ediyor. Bakınız bizim ülkemizde halihazırda 16 milyon emeklimiz var. Emekli maaşlarına 7 bin lira eklemek demek bütçeden yaklaşık 1,4 trilyon liralık, 10 bin lira eklemek demek 1,9 trilyon liralık bir kaynağı buraya aktarmak demektir. Mevcut maaşların tutarından söz etmiyorum. Sadece 7 bin lira veya 10 bin lira olarak ifade edilen ek artışın maliyetini anlatıyorum.” demişti.

‘İYİLEŞTİRMELER CÖMERTÇE YAPILACAKTIR’

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) ortak toplantısında konuştu.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Bahçeli konuşmasında, “Emeklilerimizin çağrıları haksız değildir, gerekli iyileştirmeler cömertçe yapılacaktır. Enflasyonla mücadele başarıya ulaşacak, fiyat ve finansal istikrar Türkiye ekonomisinin zincirlerini kıracaktır” ifadelerini kullandı.

EMEKLİ MAAŞI AÇIKLAMASI

Bahçeli’nin konuşmasının ilgili bölümünde şöyle konuştu:

“Ekonomik sorunların üstesinden gelinecektir. Hayat pahalılığı kaderimiz değil, bitecektir. Emeklilerimizin çağrıları haksız değildir, gerekli iyileştirmeler cömertçe yapılacaktır. Enflasyonla mücadele başarıya ulaşacak, fiyat ve finansal istikrar Türkiye ekonomisinin zincirlerini kıracaktır. Faiz, döviz ve enflasyon siperine yatıp ekonomik ve siyasi istismar operasyonunu dört bir koldan ilerletenlerin hevesleri kursaklarında kalacak.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com