Bahçeli’den Erdoğan-Akşener görüşmesinin içeriğinin açıklanmamasına tepki: Dedikodu kazanı…

Akşener'le Erdoğan arasındaki görüşme için "Bizce mahsuru yoktur" diyen Bahçeli, görüşmeden sonra "dedikodu" yapıldığını ileri sürerek, iki taraftan da herhangi bir açıklama yapılmamasını eleştirdi. Bahçeli, "Gerekirse ve yeri gelirse" kamuoyunun şeffaf ölçülerde bilgilendirilmesini istedi.

  • ü
  • 11 Haziran 2024
  • ü
  • Politika

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli.

Partisinin haftalık TBMM grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında Saray’da gerçekleşen görüşmeye de değindi.

Görüşme için “Bizce mahsuru yoktur” diyen Bahçeli, görüşmeden sonra “dedikodu” yapıldığını ileri sürerek, iki taraftan da herhangi bir açıklama yapılmamasını eleştirdi.

Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

‘SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ HERKESLE GÖRÜŞEBİLİR’

“Televizyon ekranlarında ya da gazete sayfalarında ‘kulis’ bilgisi masisiyle servis edilen dedikoduları, körüklenen spekülasyonları, estirilen yalan rüzgarlarını, özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı ikili görüşmelerin çarpıtılmasını hayretle takip ediyoruz. İki kişi arasında geçen bir konuşmanın sanki not alan kalabalık bir dinleyici güruhu varmışçasına takdim edilmesi, bu vesileyle karmaşa ve kargaşa ortamının yaratılması normalleşme bekleyen malum zihniyetlerin basit kurnazlığından başka bir şey değildir. Sayın Cumhurbaşkanımız doğal olarak herkesle görüşebilir, herkesle konuşabilir, dinleyebilir. Bizce hiçbir mahsuru ve sakıncası yoktur. Bizim nazarımızda mahsurlu olan taraf aslı astarı olmayan söylentilerin gemi azıya alması, fitnenin kamçılaşmasıdır.

‘KAMUOYU BİLGİLENDİRİLSİN’

Gerekirse ve yeri gelirse kamuoyu şeffaf ölçülerde bilgilendirilmek suretiyle kaynayan dedikodu kazanının basıncını düşürmek alternatif bir yol olarak değerlendirilmelidir. Her zaman resmin büyüğüne odaklanmalıyız. Sadece maşayı değil tutan ve tutturan elleri de görebilmeliyiz. Böyle yaparsak düşünce ve eylem temelinde yanılma payımız en az düzeyde olacaktır. Bugüne kadar onun bunun dolduruşuna gelerek, tahriklere itibar ederek dava ve siyaset mücadelemizi sürdürmedik. Dibi görünmeyen kuyulardan sırf susuzluğumuzu gidermek pahasına dahi olsa su içmedik, muhatabı kargalar olan kargalıklardan boşu boşuna taşa tutmadık hele hele korkuya düşmedik. Dik durduk, düzgün yaşadık, ahlaki ve siyasi çizgimizden sapma göstermedik.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com