Bahçeli: Can Atalay kararının TBMM’de derhal okunmasını istiyoruz

MHP lideri, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada ABD'ye yüklendi, AYM Başkanı Zühtü Arslan'ı hedef aldı. Bahçeli, DEM Partisi vekillerinin TBMM'de bulunmasının adalet ve hukuk garabeti, siyaset ve demokrasi ayıbı olduğunu iddia etti.

  • ü
  • 16 Ocak 2024
  • ü
  • Politika

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tutuklu Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekili Can Atalay hakkında verilen hak ihlali kararının Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından uygulanmamasına tepki gösteren Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’ı hedef aldı.

Bahçeli’nin konuşmasından öne çıkan başlıkla şöyle:

 CAN ATALAY KARARI MECLİS’TE OKUNMALI

AYM kararlarını uygulamamanın gerekçesi olmaz diyen Bay Zühtü’ye sormak isterim ki acaba şehitlerimizin dökülen kanlarının gerekçesini feryat figan eden analarımızın gözyaşlarını izah edecek yürek sende ve senin gibi düşünen diğer mahkeme üyelerinde var mıdır? Sen yanlış mahkeme kararının derdindesin biz aziz vatanın derdindeyiz. Sen ve senin gibiler PKK hukukunun kafesindesiniz biz Türkiye Cumhuriyeti’nin varoluş ve istiklal hukuku peşindeyiz. Anlayacağınız gece ile gündüz gibi ayrıyız. Can Atalay kararının TBMM’de derhal okunmasını istiyoruz.

‘DEM’CİLERİN MECLİS’TE BULUNMASI HUKUK AYIBI’

“Hainlerin siyasi cephesi olan DEM’cilerin TBMM’de bulunmaları adalet ve hukuk garabeti, siyaset ve demokrasi ayıbıdır”
“Dağda bayırda sınır hattında mücadele ettiğimiz hainlerin siyasi cephesi olan DEM’cilerin TBMM’de bulunmaları adalet ve hukuk garabeti, siyaset ve demokrasi ayıbıdır. Karamanoğlu Mehmet Bey 747 yıl önce bugünden sonra hiç kimse divanda dergahta mecliste ve meydanda türkçeden başka bir dil konuşmayacak fermanı nasıl ki tutacağımız bir buyruk ise aynı şekilde hiçbir terörist veya yandaşı dağda bayırda belediyede şehirde ve de TBMM’de barınmamalı tutunmamalıdır. Terörle mücadele aslında bölücülükle mücadelenin sadece bir bölümüdür. Eli silah tutan bölücüye zararlı, buna karşılık silahsız bölücüyü zararsız kabul etmek terörle mücadelesi sekteye uğratacak en büyük gaflettir. Devlet gaflete düşmez devlet hukuk içerisinde meşru mücadelesinden asla taviz vermez. Türkiye Cumhuriyeti sınır içi güvenliğini sağladığı gibi sınır ötesi güvenliği de temine muktedirdir.

‘İSRAİL VE ABD GÜNÜ GELDİĞİNDE AKITTIKLARI KANLARIN HESABINI VERECEK’

“Bizim insanlığın huzur projesini hazırlama konusunda ne kadar haklı bir karar adlığımız daha iyi anlaşılacaktır. ABD ve İngiltere’nin Yemen’e saldırması, Gazze şeridindeki mezalimleri aslında insanlık onurunun bölgesel huzurun hiçe sayılmasıdır. Dünyanın en yoksul ülkelerine saldırmak sadece vandallık değil acizlik ve korkaklıktır. bize göre hakim uluslararası sistem çöküş aşamasına geçmiş, inandırıcılığını tamamen yitirmiştir. 21. yüzyılda soykırım suçu işleyen İsrail’in yargılanması yeni gelişemleri tetiklemekle birlikte bu terör devletine destek veren ABD’nin de gittikçe itibar kaybettiği açıktır. İsrail ve ABD günü geldiğinde damla damla akıttıkları kanların hesabını mutlaka vereceklerdir. Bize göre bilhassa Amerikalılar ABD’ye sahip çıkmalı böyle gelse de böyle gitmeyeceğini bariz olarak görmelidirler.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com