Aziz Babuşçu’dan Mehmet Uçum’a: Millete parmak sallayamazsın

Eski AKP Milletvekil Aziz Babuşçu, Cumhurbaşkanı Danışmanı Mehmet Uçum'u açıklamalarını eleştirerek, "Milletin Evi’nden millete parmak sallayamazsınız! Sizin üslubunuz ile söyleyeyim, haddinizi aşıyorsunuz" dedi. 

  • ü
  • 05 Nisan 2024
  • ü
  • Politika

Eski AKP Millevekili Aziz Babuşçu.

Eski AKP Milletvekili Aziz Babuşçu, Cumhurbaşkanı Hukuk Politikaları Başkanvekili ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum’un açıklamalarına tepki gösterdi.

Babuşçu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, Uçum’u seçim sonuçları ve Van’daki mazbata olayı ile ilgili açıklamasını sert bir dille eleştirdi. Herkesin kendi cephesinden Van sürecini değerlendirdiğini söylelen Uçum, “Ancak batıcı ve neo-liberal iç kesimlerin hevesleri kursaklarında kalacak. Türkiye toplumu yerel seçimlerde iktidara bir istikamet çizdi, bunu Devlet çok iyi okudu. Bu seçim sonuçlarını Türkiye’yi batının egemen güçlerine teslim edilme koşullarını oluşturduğu şeklinde okuyanlara Milli Devlet iradesi haddini bildirir.” ifadesini kullanmıştı.

Babuşçu, “Devlet farkında! Devlet okudu! Not edildi! Bu anlayış bize uymaz, bizi temsil edemez. Milletin Evi’nden millete parmak sallayamazsınız! Sizin üslubunuz ile söyleyeyim, haddinizi aşıyorsunuz” dedi.

Uçum’un bu açıklamalarına Aziz Babuşçu’nun yanı sıra Orhan Miroğlu, Orhan Atalay, Hüseyin Kocabıyık tepki gösterdi.

Uçum daha öncede eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar ile polemiğe girmişki.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com