Ayhan Bilgen, Kars Belediye Başkanlığı için bağımsız aday oldu

Eski Kars Belediye Başkanı ve Ses Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen, kentten bağımsız belediye başkan adayı oldu.

  • ü
  • 20 Şubat 2024
  • ü
  • Politika

Ses Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen, Kars Belediye Başkanlığı için bağımsız aday oldu.

SES Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen, memleketi Kars’tan bağımsız belediye başkanı adaylığı için seçim kuruluna başvurdu.

25,26,27. Dönem Kars Milletvekili ve eski Kars Belediye Başkanı olan Bilgen’in adaylığını, SES Partisi sosyal medya hesaplarından duyurdu. Açıklamada “Kars’ta yarım bırakılan çalışmaları birlikte devam ettirmek üzere Genel Başkanımız Ayhan Bilgen ile bu yolu onur ve gurur ile yürüyeceğiz. Kendisine ve Kars halkına hayırlı olsun diyoruz” ifadeleri kullanıldı.

YERİNE KAYYUM ATANMIŞTI

Ayhan Bilgen, HDP’den Kars Belediye Başkanı seçilmiş; ancak yerine kayyum atanmıştı. 25., 26. ve 27. Dönem genel seçimlerinde HDP Kars Milletvekili olarak Meclis’e giren Bilgen, 2019’da görevinden istifa ederek Kars Belediye Başkanlığı’na aday olan ve kazanmıştı.  Ancak Bilgen, 2 Ekim 2020 tarihinde tutuklandı ve yerine kayyum atandı.

Bilgen, 13 Aralık 2021 tarihinde HDP’den ayrıldı. 31 Mart 2022’de kurucu başkanı olduğu Türkiye’nin Sesi Partisine katıldı. 25 Nisan 2022’de partisinin adı Türkiye’nin Sesi Altınçağ Partisi olarak değişti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com