‘Bu kadar fark olmaz’ denilen araştırma sonucu açıklandı

İktidara yakınlığıyla bilinen Asal Araştırma şirketi, "Bu kadar fark olmaz diye tekrar kontrollerimizi yapıyoruz" dediği araştırmanın sonuçlarını açıkladı. Mansur Yavaş ile Altınok arasındaki fark yüzde 21 oldu. İstanbul'da ise İmamoğlu ile Kurum arasındaki fark yüzde 3 olduğu belirtildi.

  • ü
  • 29 Mart 2024
  • ü
  • Politika

Asal Araştırma Şirketi’nin direktörü Adem Belede, Ankara ve İstanbul araştırmasının sonuçlarını açıkladı. “1.kontrollerimizi yaptık. Bu kadar fark olmaz diye tekrar kontrollerimizi yapıyoruz” dedikleri araştırmada farkın yüzde 21 olduğu belirtildi.

İktidara yakınlığıyla bilinen Asal Araştırma Şirketi, ‘Bu kadar fark olmaz diye kontrolleri yeniden yapıyoruz’ dedikleri araştırma sonucunu açıkladı. İstanbul ve Ankara anketlerinde ‘ilginç’ sonuçlar elde ettiklerini, Ankara’daki açık fark nedeniyle ikinci kez kontrol yaptıklarını duyuran Şirketin direktörü Adem Belede, sosyal medya hesabından sonuçları paylaştı.

Şaşkınlık yaratan fark, Ankara’da yüzde 20.6, İstanbul’da da ise Yüzde 3 olarak kaydedildi.Sonuçlara göre, Ankara’da CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Mansur Yavaş yüzde 54.4, Cumhur İttifakı adayı Turgut Altınok ise yüzde 33.8 oy oranına sahip.

Asal Araştırma’nın ‘Ankara Seçmen Eğilimleri Mart 2024 Araştırması’nın sonuçları açıklanadı. Araştırmanın 20-26 Mart tarihleri arasından Ankara genelinde 2 bin 500 kişi ile bilgisayar destekli telefonla anket yöntemiyle yapıldığı belirtildi. İYİ Partili Cengiz Topel 3.2, DEM Partisi adayı Gülten Kışanak’ın oy oranı yüzde 2,8 olarak tespit edildi.

Ankara’nın sonuçları şöyle:

Bu Pazar Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi olsa hangi adaya oyunuzu verirsiniz?

▪️CHP (Mansur Yavaş):%54.4

▪️AK Parti (Turgut Altınok):%33.8

▪️İYİ Parti (Cengiz Topel Yıldırım):%3.2

▪️DEM Parti (Gültan Kışanak):%2.8

▪️Yeniden Refah Partisi (Suat Kılıç):%2.4

▪️Zafer Partisi (Bartu Soral):%1.2

▪️Diğer:%2.2

EKREM İMAMOĞLU 3 PUAN ÖNDE

İstanbul’da 22-27 Mart tarihleri arasında 3 bin kişi üzerinde bilgisayar destekle telefonla yapılan araştırmada, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Ekrem İmamoğlu yüzde 43.3, Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum ise yüzde 40.1 oy oranına sahip. DEM Parti’nin oy oranı yüzde 3.8 oldu. Yeniden Refah Partisi’nin adayı Mehmet Altınöz’ün oy oranı yüzde 3,1 oldu.

Bu Pazar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi olsa hangi adaya oyunuzu verirsiniz?

▪️CHP (Ekrem İmamoğlu):%43.3

▪️AK Parti (Murat Kurum):%40.1

▪️DEM Parti (Meral Danış Beştaş):%3.8

▪️Yeniden Refah Partisi (Mehmet Altınöz):%3.1

▪️Zafer Partisi (Azmi Karamahmutoğlu):%2.9

▪️İYİ Parti (Buğra Kavuncu):%2.6

▪️Diğer:%4.2

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com