Anketler korkuttu, Erdoğan partililere İstanbul için ‘buyruk’ verdi

Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Erdoğan'ın yerel seçimler için harekete geçtiği, eski ve yeni tüm partililerine “Kurum’a destek için çalışın” talimatı verdiği öğrenildi.

  • ü
  • 29 Şubat 2024
  • ü
  • Politika

Yerel seçimlere sayılı günler kala İstanbul’da yapılan anketlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) adayı Ekrem İmamoğlu’nun önde olması Erdoğan’ı endişelendirdi. AKP adayı Murat Kurum’un beklenen çıkışı yapamaması üzerine Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın harekete geçtiği, eski ve yeni tüm partililerine “Kurum’a destek için çalışın” talimatı verdiği öğrenildi.

Cumhuriyet Gazetesi’nden Selda Güneysu’nun bildirdiğine göre; yerel seçimlere bir ay kala İstanbul’daki yarış kızıştı. Erdoğan, cumhurbaşkanı ve milletvekilliği seçimlerinin hemen ardından partisine yerel seçimler için çalışmaları yönünde talimat vermiş ve hedeflerinin başta İstanbul ve Ankara olmak üzere CHP’nin yönetimindeki tüm büyükşehir ve iller olduğunu açıklamıştı.

ANKETLER İKİ ADAYI BAŞA BAŞ GÖSTERİYOR

Erdoğan, yaptığı bütün açıklamalarda da “İstanbul’un 31 Mart’taki yerel seçimlerde Cumhur İttifakı yönetimine kavuşacağını” ileri sürmüştü.

Ancak yerel seçimlere az bir süre kala AKP’de yapılan seçim çalışmalarında, İstanbul’da seçimin Cumhur İttifakı’nın adayı Murat Kurum ile CHP’nin adayı ve mevcut belediye başkanı Ekrem İmamoğlu arasında geçeceği ve bu seçimin “baş başa olacağının” görüldüğü belirtiliyor. Hatta bazı anketlerde İmamoğlu’nun Kurum’un önünde olduğu da görülüyor.

İSTANBUL ÇANTADA KEKLİK DEĞİL

Seçimlere bir ay kala tablonun daha da netleşeceği ifade edilirken Kurum ile İmamoğlu arasındaki “baş başa görünen seçim yarışında, Erdoğan’ın İstanbul’da seçimleri çantada keklik görmediği” belirtiliyor.

ERDOĞAN’DAN ‘BUYRUK’

Erdoğan’ın, partisinin seçim çalışmaları kapsamında, eski ve yeni tüm AKP’li yöneticiler ve milletvekillerine, “Herkes İstanbul için çalışacak”, “Herkes Murat Kurum’un projelerine destek verecek ve Kurum için çalışacak” talimatını verdiği ifade ediliyor.

AKP’DE MURAT KURUM SORULARI ARTIYOR

Öte yandan; AKP içinden kulisleri Halk Tv’de Gözde Şeker’e anlatan gazeteci Hilal Köylü, AKP’lilerin daha güçlü aday çıkaramadıkları için endişe içinde olduğunu anlattı. Köylü “Neyi açtığını, nasıl bir programda olduğunu bilmeyen bir aday bizi İstanbul’da zafere götüremez gibi değerlendirmeler yapılıyor” dedi.

ANKARA’DA OY FARKI KABUL EDİLDİ

Öte yandan AKP’de, Ankara’da CHP’nin adayı ve mevcut belediye başkanı Mansur Yavaş ile Cumhur İttifakı’nın adayı Turgut Altınok arasındaki oy farkının “artık kabul edildiği” de konuşuluyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com