Almanya Dışişleri, Türkiye Büyükelçisi’ni çağırdı 

Almanya Dışişleri'nin, Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi'ni bakanlığa çağırdığı duyuruldu. UEFA, Avusturya maçındaki 'bozkurt selamı' nedeniyle futbolcu Merih Demiral ile ilgili soruşturma başlatmıştı.

  • ü
  • 04 Temmuz 2024
  • ü
  • Politika

UEFA, Avusturya maçındaki gol sevinci sırasında yaptığı bozkurt işareti nedeniyle Merih Demiral ile ilgili soruşturma başlatmıştı.

Almanya İçişleri Bakanı Faeser ise Melih Demiral’ın yaptığı ‘bozkurt’ işaretine ilişkin olarak, “Türk aşırı sağcıların sembolünün stadyumlarımızda yeri yok” demişti.

ALMANYA’NIN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ DIŞİŞLERİNE ÇAĞRILMIŞTI

Reuters’ın aktardığına göre Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Merih Demiral’ın ‘bozkurt selamı’ nedeniyle Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen’in bakanlığa çağrıldığını duyurdu. Dün de, Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz, Dışişleri Bakanlığı’na çağrılmıştı.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘BOZKURT SELAMI’ ALMANYA’DA YASAK DEĞİL

Almanya’nın iç istihbarat kurumu Anayasayı Koruma Teşkilatı (BfV), ‘Bozkurtlar’ olarak bilinen ülkücü hareketi ‘Almanya’daki Türk aşırı sağı’ olarak tanımlıyor, ‘iç güvenlik açısından tehdit oluşturan, şiddete eğilimli bir yapı’ olarak değerlendiriyor. Ülkücü hareket, Anayasayı Koruma Teşkilatı tarafından izleniyor ancak ülkücü hareket de bozkurt selamı da yasak değil.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com