Ali Babacan: İHA’larımız, SİHA’larımız var ama sokaklar çetelerle dolu

Babacan:"İHA’larımız, SİHA’larımız var ama sokaklar çetelerle dolu. Hukuk güvenliği diye bir şey yok. Yargıda rüşvetler, çeteleşmeler almış başını gitmiş."

  • ü
  • 03 Aralık 2023
  • ü
  • Politika

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ülkede hukuk güvenliğinin kalmadığını belirterek, “Hukuk güvenliği diye bir şey yok. Yargıda rüşvetler, çeteleşmeler almış başını gitmiş”dedi.

Babacan, partisiin Ankara’da belediye başkanı adayı tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, iktidarı sert bir dille eleştirdi.

İktidarın sürekli gündeme getirdiği ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar’ın firması tarafından üretilen İHA ve SİHA’lara atıf yapan Babacan, “İHA’larımız, SİHA’larımız var ama sokaklar çetelerle dolu. Uçak gemimizle gurur duyuyoruz ama insanlar birileri gelip çökecek diye küçük bir dükkân dahi açmaya korkuyor. Hukuk güvenliği diye bir şey yok. Yargıda rüşvetler, çeteleşmeler almış başını gitmiş.

Sanata katkınız, yandaşlarınıza yazdırdığınız kitaplardan, bilime katkınız, ülkeye sokulan uyuşturucuların, kimya mühendislerinin dahi çözemeyeceği muhteviyatından ibaret. 90’ların üstümüze karabasan gibi çöken karanlığını dağıtacağına inandığımız hareketin geleceği yer bu olmamalıydı.”

İktidara yerel seçimde sarı kart göstermenin zamanının geldiğini ifade eden Babacan,

“Önümüzdeki yerel seçimler bu iktidara ‘sarı kart’ göstermenin en önemli fırsatıdır. Bu hükûmetin icraatlarından memnun değilseniz, onları uyarmak istiyorsanız, gelin bu seçimlerde hep beraber sarı kartı gösterelim. Sarı kartı gösterelim ki dikkat etsinler. Sarı kartı gösterelim ki hukuktan, adaletten saptıklarının farkına varsınlar. Sarı kartı gösterelim ki pervasızlıktan, vurdumduymazlıktan vazgeçsinler. DEVA Partisi buna hazır. Belediyecilik anlayışımızla hazırız.” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com