Akşener’in yeni stratejisi: ‘Etimesgut’u isterim, gıcıklık olsun’

Sadece birkaç ay önce Cumhurbaşkanı adayı olsunlar diye direttiği Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na karşı belediye başkan adayı çıkaran İYİ Parti lideri Meral Akşener, siyasete yeni bir strateji kazandırdı: "Gıcıklık olsun."

  • ü
  • 06 Mart 2024
  • ü
  • Politika

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara’nın Altındağ ilçesinde seçim çalışmaları kapsamında tarihi semt Hamamönü’nde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında Akşener, Etimesgut ilçesini muhakkak istediklerini belirterek, sebebini de “gıcıklık olsun” diye açıkladı.

İYİ Parti’nin Amasya İl Başkanlığı tarafından hazırlanan pankartların itirazlar üzerine kaldırılmasını eleştirerek, bu durumu “halkı kin ve nefrete sevk etmek ve tehdit etmek” gerekçesiyle anlamsız bulduğunu ifade etti.

Ziyaretin sonunda Akşener, Büyük Birlik Partisi’nin kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun mezarını ziyaret ederek dua etti. Akşener, vatandaşlarla yaptığı sohbetlerde İYİ Parti’nin yerel seçimlerdeki hedeflerine değinirken, Etimesgut’ta oy kullanacağını öğrenen bir vatandaşa, “Etimesgut’u mutlaka isterim. Gıcıklık olsun” ifadesini kullandı.

‘CHP’YE GICIKLIK OLSUN’DAN ÖTEYE GEÇEMEDİ’

Akşener’in “gıcıklık olsun” diye belediye istemesi sosyal medyada da gündem oldu. Eski Anavatan Partisi Genel Başkanı ve eski milletvekili Nesrin Nas, “Bunca yıldır siyaseti izlerim. Bir dönem içinde de bulundum. Siyasette “gıcıklık” stratejisini ilk olarak duydum. Benim cahilliğim herhalde. Koskoca bir parti “gıcıklık” diyerek oy istiyorsa vardır bir hikmeti…” diyerek şakınlığını gizleyemedi.

Gazeteci Ozan Gündoğdu ise Akşener’in çıkışını şöyle yorumladı: “Keşke Meral Akşener, kendi konumunu politik olarak izah etse. Gıcıklık olsun diye değil, 3’üncü bir yol açmaya çalışmanın ya da milliyetçi cepheye yönelmenin açıklamasını yapsa, bu açıklamanın iletişimini kursa… Henüz “CHP’ye gıcıksanız bize oy verin”den öteye geçemedi İYİP.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com