AKP’nin 23. yılı: ‘Milletimize verdiğimiz sözleri tuttuk, bahtiyarız’

AKP, 23'üncü kuruluş yıldönümünü partinin önde gelen isimlerinin eleştirileri ve derin ekonomik krizin gölgesinde kutluyor. Erdoğan, millete verdikleri sözleri tutmanın bahtiyarlığını yaşadıklarını söyledi "23 yılımızın her safhası iş yapmakla, milletin dertlerine derman olmakla geçti" dedi.

  • ü
  • 14 Ağustos 2024
  • ü
  • Politika

14 Ağustos 2021’de kurulan AKP, 23’üncü kuruluş yıldönümünü Ankara’daki AKP Kongre Merkezi’ndeki kutluyor.

Törende iki milletvekili ve 15 belediye başkanının AKP’ye katılması beklenirken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da konuşmasında verdikleri sözleri tuttukları savundu. “Milletimize verdiğimiz sözleri tutmanın bahtiyarlığını kutluyoruz” diyen Erdoğan’ın, AKP Genel Başkanı sıfatıyla yaptığı konuşma şöyle:

ERDOĞAN; ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM

“Aziz milletim, AK Parti ailesinin kıymetli mensupları, dava arkadaşlarım, saygı değer hanımefendiler, sevgili gençler sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. 81 vilayetimizin tamamına, 85 milyon vatandaşımıza selamlarımı gönderiyorum. Bizleri takip eden kardeşlerime aynı şekilde sevgilerimi iletiyorum. Bu sevdaya gönül veren tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Aramızda olmayan arkadaşlarımı rahmetle yad ediyorum.

Pınarhisar’dan çıktığımız andan bu yana bizi bağrına basan, her sıkıntıda, her saldırıda yanımızda duran necip milletimin her ferdine teşekkürlerimi arz ediyorum. Böyle bir milletin hizmetkarı olmaktan bahtiyarlık duyuyoruz. Bu güzelliği yaşatan rabbimize sonsuz hamdediyoruz. 23. yaşımızın ülkemize, demokrasimize ve tüm insanlığa hayırlı olmasını niyaz ediyorum rabbimden.

‘KEFENİMİZİ GİYEREK BAŞLATTIĞIMIZ HAREKET…’

AK Parti milletin umudu olarak millet tarafından kuruldu. 14 Ağustos 2001’de bir gönül hareketinin sadece tabelasını astık. Kefenimizi giyerek başlattığımız hareketin milletimizin emin ellerde olacağının sözünü verdik. Meselelerimiz çözümsüz değildir güvenini aşıladık Türkiye’ye.

Muhafazakar demokrat kimliğimizle milletimizin ruh köküne sadık kalarak ülkemizin kronik sorunlarını çözmeyi vadettik. Bir dip dalga olarak kurulan AK Parti, milletimizin umudu haline dönüştü.

‘MİLLETİMİZ LİYAKATLİ KADROLAR GÖRDÜ’

Milletimiz AK Parti’de yıllar sonra kendini gördü. Liyakatli kadrolar gördü. Kuruluşumuzun üzerinden yalnıza 14 ay geçmişken ülkeyi yönetme sorumluluğunu üstlendik. Türkiye’yi yönetme mesuliyetini aldığımız andan itibaren milletimize karşı görevlerimizi hakkıyla yerine getirme çabasındayız.

‘Aşk ile çalışan yorulmaz, bize yorulmak, pes etmek yakışmaz’ diyoruz. Bugüne kadar nice engelle karşılaştık. Bizi hizmetten alıkoymak isteyen sinsi senaryolarla muhatap olduk. sokak olaylarından, vesayet girişimine, kanlı darbe girişiminden terör eylemlerine kadar pek çok şeyle mücadele ettik.

‘PKK’SINDAN FETÖ’SÜNE TÜM TAŞERONLARI ÜSTÜMÜZE SALDILAR’

Meclis’in iradesine ipotek koymak istediler. Cumhuriyet mitingleriyle insanımızı kışkırttılar. Gezi olaylarında sokaklarımızı ateşe verdiler. PKK’sından FETÖ’süne yularını ellerinde tuttukları bütün taşeronları üstümüze saldılar. 17-25 Aralık’ta Emniyet’e sızan Haşhaşileri kullanarak milletin iradesine çökmeye kalkıştılar. Kitleleri karşı karşıya getirmek için sayısız yola başvurdular. Bunların hiçbirine eyvallah etmedik.

‘BUGÜNLERE OYUNLARI BOZARAK GELDİK’

Oyunları bozarak bugünlere geldik. Şunu bugün bir kez daha ifade etmek isterim. 14 Ağustos 2001 tarihinde büyük bir heyecanla yola revan olurken milletimize verdiğimiz sözleri tutmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Bugün partimiz 23. yaşını kutluyor. Kasım ayında kesintisiz iktidarımız 22 yılı doldurmuş olacak. 23 yılımızın her safhası iş yapmakla, milletin dertlerine derman olmakla geçti.

Türkiye’yi nereden alıp nereye getirdiğimizi milletimiz çok iyi biliyor. Yurtdışındaki gurbetçi kardeşlerimiz ülkelerine her gelişme ülkemizde yaşanan değişime şahitlik ediyorlar. elini vicdanına koyup objektif değerlendirme yapan herkes AK Parti’nin hakkını teslim etmektedir.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘EKONOMİK GÖSTERGELERDE 3-4 KAT ARTIŞ OLDU’

2001’den sonra doğan ve iktidarlarımız döneminde yetişen gençlerimiz burayı dikkatle dinlemeli. AK Parti’yi kurduğumuzda ülkemizin nüfusu 68 milyondu. Bugün bu sayı 85.5 milyona ulaştı. Aradan geçen 23 yılda Türkiye nüfusu yüzde 25 oranında artış kaydetti. Nüfusumuz artarken Türk ekonomisine dair göstergelerde çoğu zaman 2-3-4 kat artış oldu.

Eğitimde 343 bin olan derslik sayımızı 613 bine; öğretmen sayımızı 626 binden 1 milyon 32 bine çıkardık. 2001’de sadece 76 üniversite ve 70 bin akademik personel varken 208 üniversitemiz 183 bin akademik personelimiz var.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com