AKP’li vekiller el yükseltti: Atatürk Barajı’nı da biz yaptık

AKP Ankara Milletvekili Leyla Şahin Usta’nın 2002’den önce Türkiye’de traktör olmadığını iddia etmesinden sonra bu sefer de AKP Ağrı Milletvekili Ruken Kilerci’den dikkat çeken bir çıkış geldi.

  • ü
  • 19 Aralık 2023
  • ü
  • Politika

AKP Ağrı Milletvekili Ruken Kilerci

AKP Ağrı Milletvekili Ruken Kilerci, 1992 yılında hizmete açılan Atatürk Barajı için “Atatürk Barajı bizim hükümetimiz döneminde ülkemize kazandırıldı” dedi.

AKP Ağrı Milletvekili Ruken Kilerci Meclis’teki konuşmasında “Hükûmetlerimiz döneminde dev projeler yapıldı. Atatürk Barajı ülkemize kazandırılan seçkin eserlerden bazıları” dedi. Kilerci’nin sözlerine ise İYİ Partili Erhan Usta tepki gösterdi. Barajın 1992’de açıldığını hatırlatan Usta, “Utanmasalar tekerleği biz bulduk”ifadesini kullandı.

TRAKTÖRDEN SONRA BARAJ

AKP Ankara Milletvekili Leyla Şahin Usta’nın 2002’den önce Türkiye’de traktör olmadığını iddia etmesinden sonra bu sefer de AKP Ağrı Milletvekili Ruken Kilerci’den dikkat çeken bir çıkış geldi.

Kilerci’nin Devlet Su İşleri bütçesiyle ilgili TBMM’deki konuşmasında, “Hükûmetlerimiz döneminde dev projeler yapıldı. Atatürk Barajı, Ilısu Barajı, Kuzey Kıbrıs Su Temini, Ermenek, Deriner, Çine, Yusufeli Barajı, ülkemize kazandırılan seçkin eserlerden bazıları” sözleri tartışmaya yol açtı.

‘TEKERLEĞİ DE BİZ BULDUK DİYECEKLER’

İYİ Partili Erhan Usta ise bu sözlere tepki göstererek, “Pes doğrusu, bir AKP klasiği. Utanmasalar tekerleği biz bulduk, ateşi biz icat ettik falan diyecekler” dedi.

BARAJ 1992’DE HİZMETE GİRDİ

Atatürk Barajı’nın 1992 yılında işletmeye açıldığını belirten Usta devamında şu ifadeleri kullandı:

“Yapımına 1983’de başlandı. Seçmeni yanıltmaya yönelik bir sözdür. Böyle fahiş bir hatayı kimse kabul edemez. 1992’de açılan baraj, nasıl AKP döneminde yapılır? ? Baraj açıldığında AKP ana rahmine bile düşmemişti.”

AKP Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu ise Usta’nın bu eleştirisi üzerine “276 baraj vardı biz iktidara geldiğimizde, bin 18’e çıkardık. Daha da devam eden barajlarımız var. Geçenlerde kurdelesini kestiğimiz muazzam barajlar da var” demekle yetindi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com