AKP’li Usta: Can Atalay’ın vekilliği düşürülecek

İktidar, TİP Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliğini bugün veya yarın düşürecek. Yarıtay'ın kararın Meclis Genel Kurulu'nda okunması bekleniyor.

  • ü
  • 30 Ocak 2024
  • ü
  • Politika

AKP Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, TİP Milletvekili Can Atalay ile ilgili Yargıtay kararının Meclis Genel Kurulu’na bugün veya yarın okunacağını söyledi.

Gezi davasında 18 yıl hapis cezasına mahkûm edilen, Anayasa Mahkemesi (AYM) tarafından iki kez hak ihlali kararı verilmesine rağmen tahliye edilmeyen Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi gündemde.

Usta konuya ilişkin olarak NTV canlı yayınında şöyle konuştu:

“Bugün veya bu hafta tamamlamayı düşünüyoruz açıkçası. Bir prosedür haline gelmiş durumda. Meclis’in de üzerine düşen vazifeyi yapması gerekiyor. Bu hafta için planımız var. Alacağımız başlıklardan bir tanesi.”

“Hukuki tartışmayı sonlandırabilir miyiz” sorusuna yanıt veren Usta şu yanıtı verdi:

“Açıkçası ben sonlanacağını düşünmüyorum. Ondan sonraki süreçleri de var belki hukuki yolları devam edecek. Biz de Meclis olarak konuyu yakından takip edeceğiz. Meclis’e düşen bir görev varsa onu yerine getirmeye çalışacağız”

YARGITAY, AYM KARARINA UYMAMIŞTI

Yargıtay 3. Ceza Dairesi Can Atalay kararına yine uymadı, vekilliğinin düşürülmesi için TBMM’ye yeniden yazı gönderdi
Yerel mahkemenin dosyayı gönderdiği Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Can Atalay hakkındaki hak ihlali kararını görüştü. Daire 3 Ocak’ta açıkladığı kararda, “AYM’nin hak ihlali kararının hukuki değeri yok” diyerek, karara uyulmamasını kararlaştırıldı.

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com