AKP’li eski vekilden ‘yeni Anayasa’ eleştirisi: Ne yapmak istediniz de Anayasa engel oldu

AKP'li Şamil Tayyar, yeni Anayasa tartışmalarını eleştirerek, "Yeni Anayasa isteyen bir kişi bile görmedim. Özetle ‘Ne yapılmak isteniyor da Anayasa engeldir’ diye soruyorlar. Ben de farklı düşünmüyorum" dedi.

  • ü
  • 19 Eylül 2024
  • ü
  • Politika

Şamil Tayyar

Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve kurmaylarının sürekli gündeme getirdiği Anayasa konusunun toplumun gündeminde olmadığını söyledi.

Tayyar, yapılan kamuoyu araştırmalarında yeni anayasa konusunun sıralamada ilk yirmiye bile girmediğine işaret ederek, ilk sırada hayat pahallığı, işsizlik, sığınmacılar ve ehliyet/liyakat konusunun yer aldığını ifade etti. Yeni anayasa isteyen tek kişi bile görmediğini kaydeden Tayyar, “Ne var ki toplumun öncelikleri çok farklı. Bu farklılaşmanın önemli nedeni, hayat pahalılığı gibi çözümünü istedikleri sorunlarla yeni Anayasa ihtiyacı arasında bağ olmadığını düşünmeleridir. Özetle ‘Ne yapılmak isteniyor da Anayasa engeldir’ diye soruyorlar. Ben de farklı düşünmüyorum. Buradan çıkarılacak temel ders, refahı tabana yaymadan geniş kitlelerle sistemi uzlaştırmanın zorlaştığı, Anayasa tartışmalarını ‘soyut’ bulduğudur.” dedi.

Tayyar’ın sosyal medya paylaşımı şöyle:

“Kamuoyu araştırma şirketlerinin gündem taramasında öne çıkan 4 sorun var:

1-Hayat Pahalılığı.
2-İşsizlik.
3-Sığınmacılar.
4-Ehliyet/Liyakat.

Yeni Anayasa talebi, ilk 20’ye bile girmiyor.

Ayrıca gezdiğimiz, dolaştığımız hiçbir yerde yeni Anayasa isteğinde bulunan tek kişi görmedik.

Elbette, sade, anlaşılır, kısa, öz, demokratik bir Anayasa arzumuzdur.

Ne var ki toplumun öncelikleri çok farklı.

Bu farklılaşmanın önemli nedeni, hayat pahalılığı gibi çözümünü istedikleri sorunlarla yeni Anayasa ihtiyacı arasında bağ olmadığını düşünmeleridir.

Özetle ‘Ne yapılmak isteniyor da Anayasa engeldir’ diye soruyorlar.

Ben de farklı düşünmüyorum.

Buradan çıkarılacak temel ders, refahı tabana yaymadan geniş kitlelerle sistemi uzlaştırmanın zorlaştığı, Anayasa tartışmalarını ‘soyut’ bulduğudur.

Önce, toplumun gündemi…”

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com