AKP’li başkan da AKP’li başkandan enkaz devraldı

AKP'den seçilen yeni Belediye Başkanı Sami Er, selefi Selahattin Gürkan'ın döneminde biriken borçları eleştirerek, "Borç çok, kasa boş, kaynak yok" dedi.

  • ü
  • 17 Nisan 2024
  • ü
  • Politika

AKP’li Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Sami Er, selefi AKP’li belediye başkanı Selahattin Gürkan’dan büyük bir borçla aldıklarını söyledi. Er, göreve başladığı ilk gün, kredi çekerek maaş ödemesi yaptıklarını söyledi. Er, Malatya Belediyesi’nin toplam borcunun ise 17 milyar TL olduğunu açıkladı. “Borç çok, kasa boş, kaynak yok” dedi.

AKP’den seçilen yeni Belediye Başkanı Sami Er, selefi Selahattin Gürkan’ın döneminde biriken borçları eleştirerek, “Borç çok, kasa boş, kaynak yok” dedi. 31 Mart seçimlerinden sonra göreve başlayan Başkan Er, belediyenin 17 milyar TL borçla devralındığını ve ilk gün personel maaşlarını ödemek için 85 milyon TL kredi çekmek zorunda kaldıklarını açıkladı.

PARTİLİ BAŞKANDAN ENKAZ DEVRALDI

ANKA’nın bildirdiğine göre; Malatya Büyükşehir Belediyesi, geçmiş dönemden kalan ve belediye tarihindeki en yüksek borç miktarlarından biriyle yeni döneme başladı. Başkan Er, görevi devraldığında belediyenin mali durumunu değerlendiren bir konuşma yaparak, “17 milyar 80 milyon TL gibi devasa bir borç yüküyle karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.

KREDİ ÇEKEREK MAAŞ ÖDEMESİ

Başkan Er, göreve başladığı ilk gün yaşanan mali sıkıntıları “Göreve geldiğimiz gün personel maaşlarının ödenmesi gerekiyordu ancak para olmadığı için 85 milyon kredi çekerek maaş ödemesi yapabildik” sözleriyle anlattı. İşletme ve şirketlere ait borçların da büyük bir yük teşkil ettiğini vurgulayarak, belediyenin toplam borcunu detaylarıyla paylaştı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com