AKP’den ‘teğmenler’ açıklaması: Hakaret kabul edilemez

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Kara Harp Okulu'nun mezuniyet töreninde kılıç çekip "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diye yemin eden teğmenler hakkında "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin geleceği için yetiştirilmiş bu teğmenlere hakaret kabul edilemez" dedi. Çelik, erken seçimin söz konusu olmadığını da ekledi.

  • ü
  • 03 Eylül 2024
  • ü
  • Politika

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) toplantısının ardından  açıklamalarda bulundu.

‘BUNLAR MİLLETİN EVLATLARIDIR’

30 Ağustos’ta Kara Harp Okulu’ndaki resmi törenin bitişinin ardından yeni mezun yaklaşık 350 subayın bir araya gelerek yaptığı yemine de değinen Çelik, “Milletin kendi imkanlarıyla gözbebeği gibi baktığı Türk Silahlı Kuvvetleri’nin geleceği için yetiştirilmiş bu teğmenlere hakaret kabul edilemez. Bunlar milletin evlatlarıdır” ifadelerini kullandı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

CHP’YE DİLRUBA TEPKİSİ: MAHKUM EDİLMESİ GEREKEN TAVIRLARDIR

CHP’nin, sokak röportajı nedeniyle tutuklanan ve daha sonra serbest bırakılan Dilruba Kayserilioğlu’nu protokolle ağırlamasına tepki gösteren Çelik, konuşmasına şöyle devam etti:

“Herhangi bir virüs üretmeye çalışanlara karşı bu hassasiyetimizi en üst seviyede tutacağız. ‘Atatürkçülük yapmaya çalışıyorum’ deyip milletin değerlerine saldıranlar Atatürk’e karşı saldırıyorlar aslında. İlk cumhurbaşkanımız ve devletimizin kurucusu Atatürk’ten Erdoğan’a kadar büyük mücadeleler verilmiştir. Atatürk’e ve Erdoğan’a karşı tavırlar mahkum edilmesi gereken tavırlardır. Nefret söylemi unsurudur ve iç cepheyi dağıtmaya dönük hareketlerdir. Yöneticiler arasında rekabet olabilir ama onlara oy veren vatandaşlara hakaret etme hakkı yoktur. Hangi siyasi parti tabanındaki vatandaşımız olursa olsun tüm saldırılara karşıyız. Bize oy versin vermesin vatandaşın iradesi saygıdeğerdir.”

Erken seçim tartışmalarına ilişkin dekonuşan Çelik, “Erken seçim herhangi bir şekilde söz konusu değil” ifadesini kullandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com