AKP’deki Soylu krizi devam ediyor: Dokunulmazlık hamlesi ‘meydan okuma’ mı?

AKP'li Şamil Tayyar, Süleyman Soylu'nun dokunulmazlık dilekçesinin fezleke olmadan bir anlamının olmadığını belirterek, "Soylu bakanın TBMM Başkanlığına yaptığı dokunulmazlığının kaldırılmasına dair başvuru, bir hukuki talepten öte siyasi meydan okumadır." dedi.

  • ü
  • 01 Ağustos 2024
  • ü
  • Politika

Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun dokunulmazlığının kaldırılması yönündeki başvurusunun siyasi meydana okuma olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz günlerde AKP’den istifa ederek yeni parti kuracağı yönündeki haberilerin yayınlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Soylu’nun taleplerinin giderilmediği ortaya çıktı. Soylu, görüşme sonrasına AKP’de siyasete devam edeceğini belirterek, “Erdoğan’ın siyasi liderliğini itiraz etmek cinayettir” ifadesini kullanmıştı.

AKP’li Şamil Tayyar, Soylu’nun fezleke olmadan dokunulmazlığının kaldırılmasının imkansız olduğuna işaret ederek, “Soylu bakanın TBMM Başkanlığına yaptığı dokunulmazlığının kaldırılmasına dair başvuru, bir hukuki talepten öte siyasi meydan okumadır” dedi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Meclis’e bu yönde bir fezleke gelmesi durumunda dilekçenin işleme alınacağına işaret eden Tayyar,  sosyal medya paylaşımına şöyle devam etti:

“Asıl mevzu şu…

Soylu bakan eğrisiyle doğrusuyla bu ülkede AK Parti’nin 7 yıl İçişleri Bakanlığını yapmış, özellikle terörle mücadele alanında olmak üzere başarılarıyla iz bırakmış biridir.

O sebeple her daim hedeftedir. Sadece görevden ayrıldığı son 1 yılda aleyhinde 11 bin 500 TV, bin 454 gazete, 628 makale, 218 bin internet/sosyal medya haberi yapılmış.

‘DEZENFORMASYONLA MÜCADELE BİRİMİ SESSİZ KALDI’

İktidarla ilişkili neredeyse her konuda düzeltme yapan Dezenformasyonla Mücadele Birimi de AK Parti de sessiz kalmayı tercih etti. Oysa Soylu bakan, Vietnam’ın değil Türkiye’nin İçişleri Bakanı’ydı, AK Partili’ydi.

‘YALINIZLIK SOYLU’YU HAREKETE GEÇİRDİ’

Bu yalnızlık, çaresizlik, Soylu bakanı harekete geçirmiş, kendi göbeğini kendi kesmek istemiş gibi gözüküyor. Bu vefasızlık hali, aslında sadece Soylu’nun yaşadığı bir durum değil aslında. Ne yazık ki kenara çektiğimiz kadroları, almakla yetinmeyip üzerinde tepiniyor, itibarsızlaştırıyoruz. Bu da AK Parti’nin yeniden güven inşa etmesini zorlaştırıyor, derin güvensizlik yaşanıyor. Eğer AK Parti, sınırlı kadroyla kendi arasında top çevirmeye, çilekeşleri unutmaya, nimet/külfet dengesini bozmaya devam ederse geçmiş olsun.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com