AKP’de ‘toparlanma’ sevinci: Anketlerde birinciyiz, seçmen geri dönüyor

AKP Grup Başkanı Güler, son anketlerden birinci çıktıklarını, seçmenin geri döndüğünü söyledi. Güler, "AK Parti'nin yeniden güven kazandığını görüyoruz" dedi.

  • ü
  • 05 Ekim 2024
  • ü
  • Politika

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, 31 Mart yerel seçiminde kaybettikleri seçmenin partiye geri döndüğünü savundu. Güler, CHP’nin Erdoğan’ı ayakta karşılamasını da değerlendirdi.

Meclis’in açılmasıyla birlikte zaten hareketli olan siyaset yeni tartışmaları da beraberinde getirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘iç cephe’ vurgusu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin DEM Parti’lilerin elini sıkması ve ‘barış’ mesajı vermesi Meclis’in yeni dönem başlangıcının öne çıkan başlıkları oldu. Muhalefetten ise erken seçim açıklamaları gelmeye devam ediyor.

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, Gazete Duvar Ankara Temsilcisi Nergis Demirkaya’nın sorularını yanıtladı.

‘NORMALLEŞME VATANDAŞIN BEKLENTİSİ’

Normalleşmenin vatandaşın beklentisi olduğunu söyleyen Güler, “Rusya-Ukrayna savaşı, güneyimizdeki Lübnan’a sıçrayarak büyüyen savaş, uzun yıllardır terörle mücadele etmiş olan bir ülke olarak vatandaşın da beklentisi aslında bu. Vatandaş, muhalefet, iktidar fark etmeksizin bunu istiyor. ‘Egemenlik haklarımız, ulusal güvenliğimiz açısından bize yönelecek bütün tehditlere karşı iktidar, muhalefet bir olsun. Birbirlerine bu konuda omuz versinler, güç versinler, destek versinler’ istiyor, bunu bekliyor vatandaş” dedi.

‘CUMHURBAŞKANININ ARKASINDA DURULUYOR OLMASI DÜNYAYA DA MESAJ’

Meclis açılışında CHP’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ayakta karşılamasını değerlendiren Güler, şu ifadeleri kullandı:

“Bu olması gereken bir manzara. Gecikti, daha önce olmalıydı. Sayın Cumhurbaşkanı yüzde 52.5 oyla seçilmiş, ‘hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ ifadesinin yer aldığı Meclis’e gelmiş. Ülkemizin birliğinin ve beraberliğinin makam olarak yansıdığı yer de Cumhurbaşkanlığı. Orada 10-20 yıl sonra başka birileri oturacak. Dolayısıyla o makama saygı çok değerli ve kıymetli. Hele bu günlerde cumhurbaşkanının arkasında duruluyor olması bütün dünyaya da çok iyi bir mesajdır. Bölgede hesapları olan, farklı niyetleri bulunanlar bu tabloyu, bu fotoğrafı gördüğünde meselelere çok daha farklı bakacaktır, farklı davranacaktır. İç barışıyla ilgili sorunları olan ülkelerden bahsettik. Suriye, Irak, Libya birçok olumsuzluk yaşadı. Bugün yaşadıkları ısdırap ve bölünmüşlük hali aslında geçmişte yapmadıklarından kaynaklıydı.”

‘SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİNE KAPI KAPANDI’

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde değişikliğe kapıyı kapatan AKP’nin önemli ismi Abdullah Güler, “Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ülkemize çok faydalı olduğunu, yönetimsel anlamda ciddi katkı sağladığını düşünüyorum. Ama mükemmel bir yönetim var diyemeyiz. Bunun eksikleri varsa, revizyona tabi edilecek alanlar varsa daha iyiye ulaşma adına konuşulabilir” diye konuştu.

ERKEN SEÇİM YOK: ALDIKLARI KREDİ TÜKENMEZ ÜZERE

Muhalefetin erken seçim çağrılarını da değerlendiren Güler, “Seçimlerin de tarihi belli, 2028. Sayın Cumhurbaşkanımız bunu ifade etti. Ama birilerinin acelesi var. Aceleleri var çünkü aldıkları kredi bitmek üzere. Vatandaş bir sürü vaatte bulundun, 6 ay geçti, ne oldu diyor? 25 yıldır İzmir Körfezi’ni bir foseptik çukuruna çevirmişsin. Temizleyeceğim, 1 yıl sonra denize girilecek demişsin. Buyurun, görelim” dedi.

‘UZAKLAŞMIŞ SEÇMEN TEKRAR AK PARTİ’YE DÖNDÜ’

“Birkaç ankette şu anda birinci parti olduğumuzu görüyorum” diyen Güler, şöyle devam etti:

“Son Ağustos-Eylül anketlerinde artık AK Parti’nin yeniden o güveni kazandığı, kendisinden uzaklaşmış olan seçmenin tekrar AK Parti’ye döndüğünü görüyoruz. Bunu biz sahada da görüyoruz. Vatandaş bir şekilde bir ceza verdi, bizi uyardı, muhalefete yüklendi. Peki muhalefetten bir şey gördü mü, buldu mu?”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com