AKP’de seçim hazırlığı: Erdoğan, A takımını ve parti vitrinini değiştirecek

AKP'de gözler salı gününe çevrildi. Erdoğan'ın kongre sürecini 2028 seçimlerine yönelik yeni kadroların belirlenmesi olarak değerlendirdiği öne sürüldü.

  • ü
  • 01 Eylül 2024
  • ü
  • Politika

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan (FOTOĞRAF: ADEM ALTAN / AFP)

AKP’nin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu, Cumhurbaşkanı ve parti lideri Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 3 Eylül Salı günü bir araya gelecek. Toplantıda, kongreleri başlatma kararı alınacak ve sonrasında olağan kongre takvimi işlenecek. Öte yandan Erdoğan’ın parti vitrini ve A takımını yenilemesi bekleniyor.

AKP TAKVİMİ: MAYISTA BÜYÜK KONGRE

8’inci Olağan Büyük Kongre’nin takvimine göre önce belde, sonra ilçe, il ve son olarak büyük kongre yapılacak. A Haber’e göre sürecin ekim ayında başlatılması, Ramazan Bayramına kadar il kongrelerinin tamamlanması, mayısta ise büyük kongreye gidilmesi planlanıyor.

PARTİ KADROLARINDA REVİZYON

Mart 2021’i referans alarak, AKP olağan kongresini seçimler nedeniyle yasal sürenin 1 yıl üzerinde, 2025’te gerçekleştirecek. Bu kongre ile birlikte, ülke genelindeki parti kadroları da yeniden değerlendirilecek.

VİTRİN VE A TAKIMINDA NE OLACAK?

Erdoğan, parti yönetim organı olan ve yedekleriyle birlikte 110 üyeden oluşan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu için yetki sahibi olacak. Erdoğan’ın, parti vitrini ve A takımında da değişiklikler yapması bekleniyor. AKP yetkilileri, kongre sürecini 2028 seçimlerine yönelik yeni kadroların belirlenmesi olarak değerlendiriyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com