AKP’de görevden alınacaklar netleşiyor: ‘Varank ve Soylu dönüş için kulis yapıyor’

AKP’de kongre süreci haziran ayında başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yerel seçimlerin ardından ilk müdahalelerine başlayacağı belirtiliyor. Ömer Çelik'in sözcülükten alınacağı konuşulurken, Süleyman Soylu ve Mustafa Varank'ın görev almak için partide kulis çalışmalarını artırdığı belirtiliyor.

  • ü
  • 02 Mayıs 2024
  • ü
  • Politika

AKP’de seçim sonrası başlayan ‘özeleştiri’ süreci ve görevden alınacaklarla ilgili yeni kutsi bilgileri ortaya çıktı. Genel merkeze ve cumhurbaşkanlığına sunulan raporları inceleyen Erdoğan’ın parti yönetiminde ve teşkilat yapılarında değişikliğe gideceği kaydediliyor.

Erdoğan’ın, Haziran ayında AKP’de bazı il başkanlarının görevden alınması beklenirken, başarılı bazı il başkanlarını ilk kez partiye çekmesi bekleniyor. İl teşkilat yapılarında da bazı yeni birimlerin kurulacağı konuşuluyor.

Elips Haber’den Muhammed Vefa’nın haberine göre; aynı zamanda bölge koordinasyonlularını sağlayan birimlerde de değişim yapılacak. Cumhurbaşkanlığı, AKP Genel Merkezi ile TBMM arasında ilişkileri artıracak bazı mekanizmaların yeni dönemde hayata geçileceği belirtiliyor.

YENİŞEHİRLİOĞLU GİDİYOR

AKP’nin TBMM grubunda tartışmaların odağında bulunan Bahadır Yenişehirlioğlu’nun görevden alınması beklenirken, Yenişehirlioğlu’nun yerine Mustafa Varank’ın getirileceği konuşuluyor.

SOYLU VE VARANK GÖREV BEKLİYOR

Mustafa Varank’ın ismi Medya ve Tanıtım Başkanlığı için de geçiyor. Süleyman Soylu’ya yakın isimler ise Soylu’nun genel merkezde görev alabileceği aktarılıyor. Soylu’nun teşkilat başkanlığı istediği de iddia ediliyor. Partinin kadın kolları genel başkanı Ayşe Keşir’in değişmesine kesin gözüyle bakılırken, AR-GE Başkanı Mustafa Şen, Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz ile Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’in değişeceği belirtiliyor.

ÖMER ÇELİK SÖZCÜLÜKTEN ALINIYOR

Erdoğan’ın ayrıca yeni soluk getirmek için parti sözcüsü Ömer Çelik’i genel başkan vekilliğine getireceği, Çelik’in yerine kadın ve ya genç bir ismin parti sözcülüğüne getireceği dillendiriliyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com