AKP’de bir aile dayanışması daha: Damat bakan, yeğen Merkez Bankası Başkanı

AKP'de yine bir "aile dayanışması" yaşandı. Damadı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olan AKP'nin kurucularından Murat Mercan'ın yeğeni ise Merkez Bankası Başkanı olarak atandı.

  • ü
  • 03 Şubat 2024
  • ü
  • Politika

Merkez Bankası Başkanlığı görevine atanan Fatih Karahan’ın AKP’nin kurularından ve eski ABD Büyükelçisi Murat Mercan’ın yeğeni olduğu ortaya çıktı.

Yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’ın AKP’nin kurucularından Murat Mercan’ın kız kardeşinin oğlu olduğu ortaya çıktı.

Murat Mercan’ın ablası Prof. Dr. Hatice Karahan ile SGK Eski Genel Müdürü Prof. Dr. Servet Rüştü Karahan’ın oğlu olan Fatih Karahan’ın Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Murat Mercan vasıtasıyla tanıştığı da gelen bilgiler arasında.

2007 yılında Mehmet Şimşek’i de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dönemin AKP Genel Başkan Yardımcısı olan Murat Mercan’ın tanıştırdığı biliniyordu.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

DAMADI DA ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar da Murat Mercan’ın damadı. Bayraktar, 2018 yılında hayatını Türkiye’nin ABD Büyükelçisi Murat Mercan’ın kızı Saide Simin Mercan ile birleştirmiş, Bayraktar çiftinin nikah şahitliğini ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve o dönemki TBMM Başkanı Binali Yıldırım ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yapmıştı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com