AKP ‘trol temizliği’ yapacak: Parti kaynakları iktidar yanlısı gazete ile duyurdu

AKP 31 Mart hezimetinin faturasını trollere çıkardı. Parti kaynakları AKP'nin desteklediği trollerin 'asparagas haberler, algı operasyonları ve manipülatif içerikler' ürettiğini teyit etti.

  • ü
  • 27 Nisan 2024
  • ü
  • Politika

Yerel seçimlerin ardından AKP’nin büyük bir ‘trol temizliği’ yapacağı öne sürüldü. AKP’nin 31 Mart’ta yapılan mahallî seçimlerin ardından seçim hezimetinin faturasını trollere çıkardığı, yeni döneme hazırlanırken partiye zarar verdiğini düşündüğü trollerle yollarını ayıracağı belirtildi. Parti yetkilileri trollerin faaliyet alanlarını ise, “Asparagas haberler, algı operasyonları ve manipülatif içerikler üretmek” olarak sıraladı.

İktidar yanlısı Türkiye’nin AKP kulislerinden aktardığına göre; sandık sandık seçim yenilgisinin nedenlerini araştıran parti yönetimi, trolleri mercek altına aldı. Edinilen bilgilere göre, AKP önümüzdeki dönemde trollere karşı yeni mücadele metotları geliştirecek; beğenmedikleri, hoşlarına gitmeyen kişileri hedef alarak, algı yapan trollerden kurtulmanın yolları aranacak. “AK Partili” görünüp partiye faydadan çok zarar veren ve trol gibi davranan kişilerin partili olmadığı anlatılacak.

‘ÖNCELİK OLARAK TROL TEMİZLİĞİ ŞART’

Konuya ilişkin bilgi paylaşan parti kaynakları “Seçim analiz çalışmalarımız sürüyor. Oy kaybının bütün sebepleri masaya yatırılıyor ve sosyolojik olarak inceleniyor. Öncelikli konularımız var ama öncelik olarak trol temizliği şart. Troller AK Parti’ye bakışı olumsuz etkiliyor. Asparagas haberler, algı operasyonları ve manipülatif içerikler ile seçmeni yanıltıyorlar. Troller aynı zamanda sadece AK Parti’nin değil hepimizin sorunu. Yeni dönemde bu sorun inşallah çözülecek” değerlendirmesini yaptı.

Öte yandan AKP adına çalışan trollerin temizliğine kimlerden başlanacağı konusunda bir bilgi verilmedi.

TROL TEMİZLİĞİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Trol temizliğinin nasıl yapılacağı henüz netleşmezken, kulislerde, kanuni düzenlemelerin daha caydırıcı şekilde güncelleneceği, teşkilat ile ilişkisi olmayan ancak teşkilattanmış gibi davranarak partiye zarar veren kişilerin ifşa edileceği konuşuluyor. Öte yandan yeni dönemde AKP, Meclis ve Külliye’nin dengeye oturtulacağı, birbirine zıt açıklamalara mahal verilmeyeceği belirtiliyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com