AKP-MHP asgari ücret, tarım ve yoksullukla ilgili önerileri reddetti

Meclis'te asgari ücret, yoksulluk ve çiftçilerin sorunlarıyla ilgili muhalefet partilerinin verdiği önergeler AKP-MHP'nin oylarıyla reddedildi. CHP'li Barut "Çiftçilerin evi, traktörü, ineği ne varsa icralık oldu, ocakları söndü" derken, DEM Parti kira zamlarının yüzde 100'ü geçebileceğine dikkat çekti.

  • ü
  • 05 Temmuz 2024
  • ü
  • Politika

TBMM Genel Kurulu’nda, Saadet Partisi “asgari ücret”, İYİ Parti “yoksulluk”, DEM Parti “sosyo-ekonomik sorunlar” ve CHP de “tarım ve üreticilerin sorunları” konularıyla ilgili grup önerileri verdi.

Sözcü‘deki habere göre Saadet Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, enflasyonu 2 puan artırmasın diye asgari ücrete zam yapmamanın, insani bütün duygulara aykırı olduğunu söyledi.

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz da “Emeklilerin büyük kısmı, 10 bin liranın altında kalan maaşlarıyla zorlu hayat mücadelesi vermekte” diye konuştu. Kocamaz, asgari ücrete temmuz ayında ara zam yapılmasının kaçınılmaz hale gediğini söyledi.

‘KİRA ZAMLARI YÜZDE 100’Ü GEÇEBİLİR’

DEM Parti Van Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, kira artışlarının vatandaşları hayattan bezdirdiğini belirterek “12 aylık TÜFE ortalaması yüzde 65 seviyesinde olmuştur. Bundan sonra kira artış oranlarının yüzde 100’leri de geçmesi söz konusu” dedi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘ÇİFTÇİNİN OCAĞI SÖNDÜ’

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut da çiftçilerin kredi borçlarını ödeyemez durumda olduğunu belirtti. Barut, “Çiftçilerin evi, traktörü, ineği ne varsa icralık oldu, ocakları söndü” diye konuştu.

Görüşmelerin ardından yapılan oylamalarda, muhalefet partilerinin grup önerileri AKP VE MHP’nin oylarıyla reddedildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com