Ahmet Türk’ten Burcu Köksal açıklaması: İmamoğlu ve Özel sorumlu davrandı

DEM Parti'nin Mardin adayı Ahmet Türk, CHP'li Burcu Köksal'ı "Bu ırkçı, faşist bir anlayışın sonucudur" ifadeleriyle eleştirdi.

  • ü
  • 10 Mart 2024
  • ü
  • Politika

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) Mardin adayı Ahmet Türk, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Afyonkarahisar adayı Burcu Köksal’ın ayrımcı sözlerine ilişkin değerlendirmede bulundu. Türk, Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel’in açıklamalarına atıfta bulunarak, “Bu yanlışı düzeltmek ya da karşı çıkmak konusunda sorumlu davrandılar” yorumunu yaptı.

‘IRKÇI, FAŞİST BİR ANLAYIŞIN SONUCU’

DEM Parti’nin Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Ahmet Türk’ün açıklamaları şöyle:

“Bu ırkçı, faşist bir anlayışın sonucudur. Bu kişi maskesini düşürmüş ve gerçek yüzünü göstermiştir. Aslında böyle bir açıklama Kürtleri hem kendisine hem de partisine karşı adeta güvensiz hale getirdi. Zaten daha önce de bir güvensizlik vardı CHP’nin bazı tavırlarından dolayı. Ama bu olay üzerinden bütün CHP’yi sorgulamak doğru değil. CHP’nin tamamının onun dilinden bir anlayışa sahip olmadığını biliyoruz. Bu kişi bir yerde de kendi partisine, CHP’ye büyük zarar vermiştir.”

‘HALKIN KİMLİĞİ VE KÜLTÜRÜ İÇSELLEŞTİRİLMEZSE…’

Serbestiyet’ten Mustafa Ali Akyol’a konuşan Ahmet Türk, şöyle devam etti:

“Biz başından beri şunu söylüyoruz; eğer bir halkın kimliği, kültürü içselleştirilmezse hep böyle buna benzer olaylarla karşı karşıya kalırız. Çünkü Türkiye birçok kimliği, kültürü, farklılığı bir arada barındıran bir ülke. Bu gerçeği görmeden siyaset yapmak Türkiye’de barışı sağlamaz, kucaklaşmayı sağlamaz.

‘HERKESİN SORUMLULUĞU VAR’

Herkesin yeniden düşünmek ve tüm toplumu kucaklayacak bir siyaset yürütmek gibi bir sorumluluğu var. Gelecek için, halkların kardeşliği için böyle bir yolu izlemek durumundadır. Bunun ötesinde yürütülen ırkçı siyasetler toplumu gerginleştirmekten başka bir işe yaramaz.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com