Adalet Bakanı’ndan Türkeş’e ‘Kavala’ yanıtı: Kendisine yakıştıramadım

Adalet Bakanı Tunç, Kavala ve diğer Gezi tutuklularını ziyaret etmek için yaptığı başvuruya geç yanıt verilmesini eleştiren AKP Milletvekili Tuğrul Türkeş'in açıklamalarına ilişkin, "Adalet Bakanlığı’nda hiçbir dosya sümenaltı edilmez. 'Hak arama yolu kapanıyor' dedi ama ben kendisine yakıştıramadım" ifadelerini kullandı. 

  • ü
  • 30 Temmuz 2024
  • ü
  • Politika

AKP milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Türk Delegasyonu Başkanı Tuğrul Türkeş, Osman Kavala’nın yanı sıra Gezi davası tutsaklarıyla cezaevinde görüşme talebini Adalet Bakanlığı’na ilettiğini ve üzerinden 1 hafta geçmesine rağmen sonuç alamadığını belirterek, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’u eleştirmişti.

ADALET BAKANI: HİÇBİR DOSYA SÜMEN ALTI EDİLMEZ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkeş’in açıklamalarına ilişkin, “Biz, bu konuda ‘Görüştürmeyeceğiz’ gibi bir bildirimde bulunmadan, görüşme gününü kararlaştırmaya çalışırken bir açıklama yaptı. Açıklamasında dosyanın sümenaltı edildiği gibi ifadeler kullanmıştı. Ben kendisini aradım. Adalet Bakanlığı’nda hiçbir dosya sümenaltı edilmez. ‘Hak arama yolu kapanıyor’ dedi ama ben kendisine yakıştıramadım” ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, NTV yayınında Türkeş’in “gecikme” yönündeki eleştirilerine ilişkin, “19 Temmuz’da başvuru yaptı, dönüş için gecikme olmadı. Milletvekillerimiz de kendi yakınları olmasa dahi başvurduklarında makul bir süre içerisinde o görüşmeleri biz sağlıyoruz” dedi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

TÜRKEŞ: HAK ARAMA YOLUNU KAPATAN BİR TUTUM SERGİLİYOR

Türkeş’in, “Adalet Bakanı esasa ilişkin görüş beyan ediyor. Hak arama yolunu kapatan bir tutum sergiliyor. Dosya sümenaltı ediliyor” şeklindeki sözlerine yanıt veren Bakan Tunç, şunları kaydetti:

“Biz, bu konuda ‘Görüştürmeyeceğiz’ gibi bir bildirimde bulunmadan, görüşme gününü kararlaştırmaya çalışırken bir açıklama yaptı. Açıklamasında dosyanın sümenaltı edildiği gibi ifadeler kullanmıştı. Ben kendisini aradım. ‘Adalet Bakanlığı’nda hiçbir dosya sümenaltı edilmez. Bu konuda biraz aceleci davrandınız’ dediğimde de basının kendisine baskısı olduğunu söyledi. ‘Hak arama yolu kapanıyor’ dedi ama ben kendisine yakıştıramadım.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com