93 doğumlu, Özgür Özel’in avukatı: CHP’nin Çankaya adayı Hüseyin Can Güner kimdir?

CHP, kalesi olarak adlandırılan Çankaya'dan Hüseyin Can Güner'i aday gösterdi. CHP'de tartışmaya da neden olan Güner, en çok merak edilen isimlerden biri oldu.

  • ü
  • 13 Şubat 2024
  • ü
  • Politika

CHP’nin Çankaya Belediyesi başkan adayı Hüseyin Can Güner, siyaset gündeminin ilk sıralarına yerleşti. 1993 doğumlu Güner’in, CHP’nin kalesi sayılan Çankaya’dan aday gösterilmesi partinin içinden sert eleştirileri de beraberinde getirdi.

Hüseyin Can Güner’in kim olduğu, eğitimi ve diğer özellikleri de merak konusu oldu.

Güner, adaylığının netleşmesinin ardından sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

ÖZEL’E TEŞEKKÜR ETTİ

“Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti Çankaya’mız için partimizin Belediye Başkan adayı olmanın tarifsiz gururunu yaşıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kapısından girdiğim günkü kadar inançlı, en az o günkü kadar heyecanlı ve mutluyum. Başta Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’e, Parti Meclisimize, bu onurlu sorumluluğun bana layık görülmesinde katkısı olan her Cumhuriyet Halk Partisi üyesine teşekkürü borç bilirim. Bugüne kadar nasıl hep birlikte yürüdüysek, bundan sonra da Çankaya’da yan yana, omuz omuza yürüyeceğiz. İnsanımızın sürüklendiği yoksulluğa, ülkemizi yakıp kavuran karanlığa karşı 100 yıl evvel nasıl ışık olduysa, bugün de umudun ışığı Çankaya’dan parlayacak.”

HÜEYİN CAN GÜNER KİMDİR?

Hüseyin Can Güner, 1993 yılında Ankara’da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2015 yılında mezun oldu.

Üniversite yıllarında CHP’ye üye olan Hüseyin Can Güner, Ankara İl Gençlik Kolları üniversite komisyonu, Sosyal Demokrat Öğrenciler örgütlenmesi ve CHP Çankaya İlçe Gençlik Kolu’nda çalışmalar yürüttü. 2013-2014 yıllarında Etimesgut Gençlik Kolu Başkanlığı, 2018-2020 yılları arasında Hukuk ve İnsan Haklarından Sorumlu Çankaya İlçe Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlendi.

2014-2016 yılları arasında Genel Merkez Yerel Yönetimler Komisyonu’nda, 2020-2023 yılları arasında da CHP’yi temsilen Seçim Kurullarında görev aldı. Bu sırada aktif olarak avukatlık mesleğini yapmaya devam etti.

Güner’in öne çıkan ve en dikkat çekici özelliği ise CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in avukatlığını üstlenmiş olması.

İkinci Yüzyıl Dergisi Yayın Kurulu üyeliği yapan Hüseyin Can Güner Sosyal Demokrat Avukatlar Derneği üyesidir.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com