28 Şubat davası sanıklarına Cumhurbaşkanı kararı ile af: Zamanlama manidar

Kobani davasının karara bağlandığı ve Kürt siyasetçilere hapis cezaları verildiği gün 28 Şubat hükümlülerine Cumhurbaşkanı kararı ile af çıkarıldı. Karara göre Fevzi Türkeri, Cevat Özkaynak, Çevik Bir, Yıldırım Türker ve Erol Özkasnak tahliye edilecek.

  • ü
  • 17 Mayıs 2024
  • ü
  • Politika

Cezaevinde tutuklu bulunan 28 Şubat davası hükümlülerine yönelik Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın af kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı. Karara göre başta Fevzi Türkeri, Cevat Özkaynak, Çevik Bir, Yıldırım Türker ve Erol Özkasnak olmak üzere tahliye edilecek.

Kobani davasının karara bağlandığı ve Kürt siyasetçilere hapis cezaları verildiği gün Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan af kararına göre 28 Şubat Davası’nda hüküm giyen Fevzi Türkeri, Yıldırım Türker, Cevat Temel Özkaynak, Erol Özkasnak, Çevik Bir, Haci Sülük, Aliefter Aslan, Avni Yılmaz, Sevda Yüksel, Gülbey Sarıoğlu, Süleyman Tuna, Abdulhekim Yılmaz, Çetin Doğan ve Aydan Erol’un kalan cezaları kaldırıldı.

ÇETİN DOĞAN HASTANEYE KALDIRILMIŞTI

Emekli Orgeneral Çetin Doğan, sağlık sorunları nedeniyle 1 Mart’ta hastaneye kaldırılmıştı. Hastaneden 22 Nisan’da taburcu edilen 84 yaşındaki Doğan cezaevine gönderilmişti. Çetin Doğan’ın ‘Sürekli hastalık ve kocama’ raporu ise bir yıldır imza bekliyordu.

AYNI GÜN KÜRT SİYASETÇİLERE CEZA ÜSTÜNE CEZA

Kobani Davası’nda yargılanan Kürt siyasetçilere onlarca yıla varan cezalar verildi. Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’e 10 yıl, Figen Yüksekdağ toplamda 30 yıl hapis cezası verildi. Selahattin Demirtaş’a ise toplamda 42 yıl hapis cezası verildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com