12 yıl sonra bir ilk: Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, iade-i ziyaret için Ankara’da

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ankara Esenboğa Havalimanı'nda törenle karşılandı.

  • ü
  • 04 Eylül 2024
  • ü
  • Politika

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Ankara’ya geldi. Sisi, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ankara Esenboğa Havalimanı’nda törenle karşılandı.

Sisi ve beraberindeki heyeti Ankara’ya getiren uçak, Esenboğa Havalimanı’na indi. Karşılama töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara Valisi Vasip Şahin ve diğer ilgililer eşlik etti. Esenboğa Havalimanı Şeref Salonu’nda bir süre görüşen Erdoğan ve Sisi, daha sonra aynı makam aracıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne geçti.

SARAY’DA RESMÎ KARŞILAMA TÖRENİ YAPILACAK

Esenboğa’nın ardından Sisi için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde resmî karşılama töreni yapılacak. Sonra Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ikili görüşme gerçekleştirilecek. Daha sonra liderler Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısına başkanlık edecek. Görüşme ve toplantıların ardından Sisi ve Erdoğan’ın ortak basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor. Daha sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde resmî akşam yemeği yenecek.

Sisi’nin Türkiye ziyaretini 4 Eylül’de yapacağı 22 Ağustos’ta basına yansımış olsa da Türk makamlarından salı gününe kadar resmî bir açıklama gelmemişti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, dün yaptığı açıklamayla Sisi’nin ziyaretini doğrulamıştı.

İADE-İ ZİYARET

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 14 Şubat 2024’te Mısır’ın başkenti Kahire’ye gerçekleştirdiği ziyarette imzalanan Ortak Bildiri uyarınca yeniden yapılandırılan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin ilk toplantısı, iki liderin başkanlığında gerçekleştirilecek.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com